Hvordan ta toget fra Norge til Sverige - reisemedtog.no

Annonse


Hvordan ta toget fra Norge til Sverige

07.12.23 - skrevet av: Kyrre Dahl

Det er fullt mulig å ta toget fra Norge til Utlandet. Norge har kun togforbindelse med Sverige, men det er fire strekninger som er aktuelle, to fra Østlandet, en fra Midt-Norge og en fra Nord-Norge. Nedenfor finner du konkret informasjon om hvordan du tar tog til byer som Gøteborg og Stockholm.

VIKTIG!: Togtider, ruter og priser kan forandre seg svært kjapt, blant annet på grunn av arbeider på linjene. Derfor bør man alltid dobbeltsjekke med operatør før avreise. Denne informasjon skal være korrekt pr. desember 2023, men vi tar intet ansvar for forandringer!

Slik ser Vy Tog fra Göteborg C til Oslo S ut. Foto: Vy

HVORDAN KOMME SEG MED TOG TIL GØTEBORG:

OSLO - GØTEBORG: Vy (Norge) har økt antall avganger fra fire til sju på hverdager. Disse går fra Oslo S cirka annenhver time fra kl 06.08 til 18.10, inkludert et tog som går 15.46. På lørdager og søndager går toget annenhver time mellom 08 og 18. Toget bruker cirka 3 og en halv time.

GØTEBORG - OSLO: Vy (Norge) har økt antall avganger fra fire til åtte på hverdager. Disse går fra Gøteborg Centralstation cirka annenhver time fra 06.08 til 20.10. På lørdager og søndager går toget annenhver time fra klokka 8 til 20. Reisetiden er cirka 3 og en halv time.

BILLETTER: Fra Oslo til Gøteborg er normalprisen 691 kroner for voksen men det er mulig å få minipris fra 249 kroner, hvis du bestiller på forhånd. Togene til/fra Gøteborg stopper også i Ski, Moss, Rygge, Råde, Fredrikstad, Sarpsborg og Halden på norsk side og Ed, Öxnered og Trollhätten på svensk side. Billetter kjøper du på VY.NO eller i VY-appen. Billetter kan også kjøpes i betjent luke på Oslo S.

HVORDAN ER TOGTUREN: Det er Vy (Norge) som har ansvaret for togene mellom Oslo og Gøteborg. Det er regiontogene som normalt går til Halden som er forlenget til og fra Gøteborg så det er de samme togsettene som brukes (Flirt). Disse er relativt komfortable med stilleavdeling og en vogn der setene kan reserveres. Det er ikke lenger noen komfort-klasse ombord. Det er ingen restaurantvogn, men det finnes automater som selger både mat og drikke.

SJ 3000 snabbtåg mellom Oslo og Stockholm

HVORDAN KOMME SEG MED TOG TIL STOCKHOLM:

OSLO - KARLSTAD - STOCKHOLM:Det er nå fem avganger i døgnet med SJ (Sverige): Snabbtåg SJ 3000 går Fra Oslo S 05.56, 11.46 og og kl. 16.56. På lørdager og søndager går disse togene 11.46 og 16.56. Hurtigtogene klarer Oslo - Stockholm på cirka 5 timer og 15 minutter. Togene stopper i Kongsvinger, Arvika og Karlstad og en rekke stasjoner i Sverige. Det går også Intercity-tog to ganger i døgnet, fra Oslo S 07.32 og 14.36. De bruker litt lenger tid, rundt 5 timer og 45 minutter. Det er færre avganger i helgene.

STOCKHOLM - KARLSTAD - OSLO:Det er nå fem avganger i døgnet med SJ (Sverige): Snabbtåg SJ 3000 går fra Fra Stockholm C kl. 06.02, 10.51 og 18.09. På lørdager og søndager kun 10.51 og 18.09. Det raskeste toget bruker under 5 timer og 10 minutter. De stopper i Karlstad og Arvika og flere stasjoner i Sverige. Det går også to Intercity-tog hver dag fra Stockholm C kl 07.37 ( daglig ) og 15.30 ( ikke lørdag ). Disse togene stopper også i Kongsvinger etter Sverige. Toget bruker i overkant fra 5 timer og en halv time

LOKALTOG KARLSTAD - KONGSVINGER: I tillegg til SJ kjører Vy (Sverige) noen avganger med regiontog mellom Karlstad og Kongsvinger og i helgene kjøres det to avanger hele veien mellom Oslo og Karlstad og retur. Fra Karlstad går togene kl 05.31 og kl 16.30 på hverdager til Kongsvinger og lørdager kl 07.10 og 13.59 til Oslo og søndager kl. 10.17 og 15.16 til Oslo. Den andre veien går det tog fra Kongsvinger kl. 08.28 og 20.32 på hverdager og fra Oslo kl. 10.51 og 17.56 på lørdager og kl. 13.36 og 19.36 på søndager. MERKNAD: Vy tåg fra Oslo S kl. 13.36 går faktisk helt til Stockholm via Örebro og Västerås. Tar lengre tid, men kan være rimeligere.

BILLETTER: Fra Oslo til Stockholm har SJ dynamiske priser som øker etter hvert som man nærmer seg avgang. De billigste billettene starter på 195 SEK. Prisen kan nærme seg 1000 kroner like før avgang, det kan også være mye rimeligere hvis det f.eks er mange ledige seter. Kjøp billett på: SJ.SE Lokaltog mellom (Oslo - ) Kongsvinger og Karlstad kjøper du på VY.SE ( Mrk: Vy Norge selger ikke billetter til disse togene )

HVORDAN ER TOGTUREN: SJ 3000 er den nyeste typen høyhastighetstog fra SJ og kan beskrives som moderne og komfortabel, med en egen cafè-vogn. Intercity-togene som kjører fra Oslo til Stockholm er av en litt eldre type, men er ganske komfortable og har en cafe ombord som selger mat og drikke. SJ tilbyr også 1. klasse med noe bedre plass til en litt høyere pris. Lokaltogene mellom Karlstad og Kongsvinger er lokaltog som i all hovedsak brukes i lokaltrafikken i Värmland.

Gällivare station passerer man mellom Stockholm og Narvik

HVORDAN TA TOG TIL SVERIGE FRA TRØNDELAG OG NARVIK:

TRONDHEIM - STORLIEN: SJ Nord kjører to tog i døgnet i begge retninger. Togene går fra Trondheim S alle dager kl 07.31 og kl 16.48. Toget bruker godt under 2 timer til Storlien, der det skal stå svenske tog klare som går til Sundsvall via Østersund. Fra Storlien går toget kl. 09.29 og 18.49. Også i den retningen kommer tog fra Sundsvall og Østersund inn på stasjonen noen minutter før toget til Norge. For Stockholm er det enda et togbytte enten i Sundsvall (dagtog) eller i Åre evt. Østersund (natt-tog).

BILLETTER: Bestill på ENTUR.NO for Trondheim - Storlien. På denne strekningen er prisen 242 kroner, ingen minipris tilgjengelig. Storlien - Østersund kan du bestille på NORRTÅG (vy.se). På Sj.se kan du bestille hele veien Trondheim - Østersund. Der kan du også bestille hele veien fra Trondheim til Stockholm, men her kan det lønne seg å dele opp billetten.

NARVIK - STOCKHOLM: Det er to daglige avganger fra Narvik til Kiruna, med forbindelse videre til Stockholm. Det er i underkant av tre timer til Kiruna, men reisen til Stockholm utgjør en total reisetid på 18 til 20 timer. Det går tog fra Narvik kl. 10.30 og 15.11. Det siste går hele veien til Stockholm, formiddagstoget går til Luleå og har forbindelse i Boden til et nattog til Stockholm. Om sommeren har det pleid å gå et tredje tog, men dette er ikke oppført i kjøreplanen. Fra Kiruna går det tog 09.31 og 15.32 Toget fra Stockholm går kl 18.08 helt til Narvik med ankomst 12.40. Et annet natt tog går fra Stockholm 21.55 og da kan du bytte i Boden til et tog til Narvik som er framme 18.38.

BILLETTER Gå til VY.SE for kjøp av billetter ( Vy Norge selger ikke billetter til denne strekningen ). Tiden med svært rimelige billetter ser ut til å være forbi. Et stykke fram i tid er prisen 717 svenske kroner mellom Stockholm og Narvik, full pris er rundt 1000 kroner, men det er dynamiske priser. Og husk det er prisen for en sitteplass, en sovevogn vil koste mer, dog ikke veldig mye mer. Du kan velge mellom liggevogn og sovevogn og betale ekstra (mye) for å få kupeen for deg selv.

Les mer om å ta tog i Sverige her: HVORDAN TA TOG I SVERIGE Alle bilder: Kyrre Dahl / Reisemedtog.no og Erdetmulig.no

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO: