Gjenopptar trafikken på Meråkerbanen

Annonse


Gjenopptar trafikken på Meråkerbanen

- Skrevet 07.10.2021 av Kyrre Dahl

Nå blir det igjen mulig å ta tog fra Trondheim til Storlien. SJ Nord starter opp trafikk på strekningen 21. oktober, men først blir det buss for tog.


SJ Nord ved Mosjøen stasjon - Foto: Kyrre Dahl

Helt siden mars i fjor har det ikke gått persontog over grensen på grunn av korona-restriksjoner og innreiseregler. Først i går, 6. oktober, ble det igjen fritt fram for persontogtrafikk uten behov for ekstra tiltak på grenseovergangene.

Det er opp til de enkelte aktørene når de vil gjenoppta trafikken over grensen og SJ ( Sverige ) var først ute, nyhetsmessig, med en dato for oppstart. Det blir igjen tog mellom Oslo og Stockholm via Karlstad fra 12. desember, bekrefter SJ.

Så kom også den norske avdelingen med SJ med en gladnyhet, det blir igjen mulig å komme seg fra Trondheim via Meråker til Storlien, uten egen transport. Det har nemlig ikke eksistert noe kollektivtilbud over grensen her siden mars i fjor, ikke en gang buss.

- De riktige datoene for SJ Nords oppstart på Meråkerbanen er fra 21. oktober med buss for tog og så med tog fra og med 31. oktober. Det forteller Hilde Lyng som er Markeds – og kommunikasjonssjef SJ Norge AS

- Grunnen til at vi ikke kan sette inn tog fra den 21.oktober er at Bane NOR har banearbeid på denne strekningen i oktober, det vil derfor bli buss for tog fra og med 21. oktober, forteller Lyng. Og for SJ Norge blir dette faktisk en stor begivenhet:

- Men fra og med 31. oktober vil det bli tog på hele strekningen Heimdal / Trondheim S – Storlien, for første gang siden vi startet vår drift 8. juni 2020. påpeker markedssjefen i SJ Norge.

Det er fortsatt to grenseoverganger der det ikke er fastsatt dato for gjenåpning. Det var Vy Norge som kjørte tog mellom Oslo og Gøteborg via Kornsjø og Vy Sverige som kjørte tog fra Narvik til Kiruna. På den sistnevnte strekningen eksisterer det ikke noe kollektivtilbud overhodet.

LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO: