Tog til Gøteborg fra 18. oktober

Annonse


Tog til Gøteborg fra 18. oktober

- Skrevet 08.10.2021 av Kyrre Dahl

Fra 18. oktober kjører Vy igjen tog til Gøteborg. - Denne dagen har vi og mange med oss virkelig sett frem til, sier konserndirektør Erik Røhne i Vy tog.


Gøteborg i solnedgang - Foto: Vy

- Nå når både Norge og Sverige har gjenåpnet og reiserestriksjonene er langt færre, er det flere som både kan og vil reise med toget over landegrensene. Det gjør at vi igjen kan tilby et trygt, kollektivt og miljøvennlig togtilbud mellom Norge og Sverige, sier Erik Røhne.

- Og vi skulle selvsagt gjerne kjørt reiselystne til Sverige med en gang grensene åpnet den 6. oktober, for planene er klare. Men vi trenger likevel litt tid på å gjøre alt helt klart for å komme ordentlig i gang, sier Erik Røhne.

- Derfor starter vi gradvis og kjører i starten to avganger hver vei hver dag, forklarer Røhne. - Fra 12. desember kjører vi full trafikk, som er fire avganger hver vei på ukedager, og tre i helgene, sier Røhne.

Vy har ikke kjørt reiselystne til Gøteborg med toget siden 11. mars i fjor på grunn av reiserestriksjoner og manglende rutiner for grensekontroll for reisende med tog. - Nå er vi veldig glade for at tilbudet til Sverige åpner i tide til både familie- og venneturer og ikke minst til julehandel i Gøteborg. Det er bare å starte planleggingen og bestille togturen, sier Røhne.

- Så er det viktig å fortsatt ha dokumentasjon og teste seg etter de reglene som er satt fra helsemyndigheter og regjering. Hver enkelt av oss har et viktig ansvar, understreker Røhne. Han minner samtidig om rådene om ikke reise om en er syk. – Om vi følger viktige råd og regler, bidrar vi alle til trygge og gode reiser mellom Norge og resten av Europa, avslutter Røhne.

Det blir tog 06.01 fra Oslo, 10.15 fra Gøteborg, 14.01 fra Oslo og 18.15 fra Gøteborg på hverdager. Lørdager fra Oslo 08.01 og 14.01, fra Gøteborg 14.15 og 18.15, på søndager 10.01 og 14.01 fra Oslo, 14.15 og 18.15 fra Gøteborg, opplyser Vy

SJ AB har varslet oppstart av Oslo - Stockholm 12. desember, mens SJ NOrd vil starte med trafikk Trondheim - Storlien fra 21. oktober. De 10 første dagene med buss, på grunn av arbeider på banen.

LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO: