Igjen persontog til Narvik fra 25. oktober

Annonse


Igjen persontog til Narvik fra 25. oktober

- Skrevet 14.10.2021 av Kyrre Dahl

Fra 25. oktober blir det igjen mulig å bli med Vy Tåg til og fra Narvik. Dermed har alle grenseovergangene for tog mellom og Sverige fått en åpningsdato.


Passasjerer på Vy Tåg - Foto: Vy Se

Nå åpner også trafikken på banen mellom Narvik og Kiruna og videre til Stockholm. Vy Tåg ( Sverige ) varsler oppstart av persontrafikk 25. oktober. Denne grenseovergangen har vært stengt for passasjerer siden mars i fjor, som alle andre grensekryssende tog. Men, togene har likevel kjørt over grensen for vedlikehold, altså uten passasjerer.

I sitt vinterprogram lover Vy Tåg også bedre forbindelse med Värmland og Karlstad ved å øke antall avganger mellom Karlstad og Stockholm på enkelte dager i forbindelse med jul, påske og også i sommersesongen

- Genom ett samarbete med Värmlandstrafik kan vi erbjuda resenärer från Värmland en resa med oss hela vägen från Karlstad till Riksgränsen och Narvik, med byte i Stockholm. Vi erbjuder denna möjlighet då intresset är extra stort, i anslutning till julen, sportlovet och påsklovet, sier markedssjef Marie Torneus.

De tre andre grenseovergangene for tog gjenåpner også i løpet av høsten. Først ut er Vy som gjenåpner forbindelsen Oslo - Gøteborg fra 18. oktober. SJ Nord setter opp buss for tog mellom Trondheim og Storlien fra 21. oktober og vanlige tog fra 31. oktober. SJ Sverige vil igjen kjøre tog mellom Oslo og Stockholm fra 12. desember, men det er mulig at det blir tog mellom Kongsvinger og Karlstad før det, med Tågkompaniet.

- Denne dagen har vi og mange med oss virkelig sett frem til, sier konserndirektør Erik Røhne i Vy tog. - Nå når både Norge og Sverige har gjenåpnet og reiserestriksjonene er langt færre, er det flere som både kan og vil reise med toget over landegrensene. Det gjør at vi igjen kan tilby et trygt, kollektivt og miljøvennlig togtilbud mellom Norge og Sverige, sier han.

- Og vi skulle selvsagt gjerne kjørt reiselystne til Sverige med en gang grensene åpnet den 6. oktober, for planene er klare. Men vi trenger likevel litt tid på å gjøre alt helt klart for å komme ordentlig i gang, sier Røhne i en pressemelding.

Vy (Norge) starter gradvis og kjører i starten to avganger hver vei hver dag. - Fra 12. desember kjører vi full trafikk, som er fire avganger hver vei på ukedager, og tre i helgene, sier konserndirektøren.

LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO: