Rikke Lind blir ny sjef for SJ Norge

Annonse


Rikke Lind blir ny sjef for SJ Norge

- Skrevet 26.10.2021 av Kyrre Dahl

Styret i togselskapet SJ Norge har ansatt nåværende generalsekretær i Redningsselskapet, Rikke Lind som ny administrerende direktør.


Rikke Lind - Foto: Tor Lindseth / SJ

Rikke Lind starter i jobben den 10. januar 2022 og erstatter Lena Angela Nesteby, som har vært konstituert administrerende direktør siden i sommer.

– Rikke har akkurat den erfaringen, kompetansen og engasjementet som vi ønsket oss av en ny leder for SJ Norge. Hun har skapt solide resultater i Redningsselskapet. SJ har hatt en vellykket etablering og oppstart i Norge, og selskapet skal nå inn i en ny og viktig fase. Vi er trygge på at Rikke, sammen med de gode kollegene hun får med på laget, vil løfte betydningen av å ha en velfungerende jernbane og sikre et førsteklasses togtilbud i Norge, sier Berit Kjøll, styreleder i SJ Norge.

Rikke Lind kommer fra stillingen som generalsekretær i Redningsselskapet, hvor hun i ni år har vært øverste ansvarlig for til sammen 320 ansatte, 3000 frivillige og 120.000 medlemmer. Lind har bakgrunn som statssekretær i Næringsdepartementet, hun har arbeidet på Stortinget, både som representant og rådgiver, og vært leder i Maritimt Forum.

– Å lykkes med jernbanen er utrolig viktig for å binde landet vårt sammen på en bærekraftig måte, og jeg føler meg heldig som får bidra inn i dette arbeidet. Ikke bare må vi sørge for at togreiser er trygge og pålitelige, men vi må også levere fantastiske reiseopplevelser for kunden. Det er en spennende tid både for den norske jernbanen og SJ Norge. Jeg vil jobbe for at toget skal få den posisjonen det fortjener, både hos myndigheter og de reisende, sier Rikke Lind i en pressemelding fra SJ.

– Selv har jeg alltid elsket å reise med tog, men togtilbudet i Norge kan bli mye bedre enn det er i dag. Kundene, det norske folk, fortjener bedre. Der skal vi gå foran. Det et viktig samfunnsoppdrag som jeg ser frem til å ta tak i sammen med alle de dyktige menneskene i SJ. Sammen skal vi levere på visjonen «en reise å se frem til», sier Lind.

SJ Norge AS eies av SJ AB, og ble i juni 2019 tildelt Trafikkpakke 2 Nord. Den 8. juni 2020 gikk startskuddet, og SJ tok over driften av Dovrebanen, Raumabanen, Rørosbanen, Saltenpendelen, Trønderbanen, Meråkerbanen og Nordlandsbanen.

– Rikke har en unik evne til å få ting til å skje. Under hennes ledelse har Redningsselskapet nådd nye høyder. Medlemstallet økt med 80 prosent, flåten er styrket med 28 nye fartøyer og bare de siste tre årene er det er hentet inn nærmere 300 millioner kroner i nye donasjoner. Det er gjennomført betydelige effektiviseringstiltak, og selskapet har i dag en solid økonomi, sier Jon Rysst, president i Redningsselskapet i en pressemelding.

LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO: