Ukrainske flyktninger kan reise gratis med tog i Norge

Annonse


Ukrainske flyktninger kan reise gratis med tog

- Skrevet 04.03.2022 av Kyrre Dahl - Oppdatert 07.03.2022

Oppdatert Mange er på flukt fra krigen i Ukraina. Vy, SJ og Go-Ahead tilbyr derfor ukrainske flyktninger gratis reiser med sine tog og ekspressbusser i Norge.


Foto: Vy

Saken handlet først om Vy, i etterkant har SJ Nord og Go-Ahead også offentliggjort at Ukrainske flyktninger kan reise gratis med deres tog

- Det er mange som har behov for å reise til ulike deler av Europa for å oppnå trygghet. Med dette ønsker vi i Vy å bidra så godt vi kan til å hjelpe mennesker i nød. Det skriver Vy i en pressemelding.

For togreiser på Østlandet, lokaltog på Vestlandet, Flåmsbana og reiser mellom Gøteborg og Oslo, kan flyktninger ta plass i toget, og reise gratis ved framvisning av ukrainsk pass eller nasjonalt ID-kort.

For reiser på Bergensbanen, hvor Vy har obligatorisk plassreservasjon, kan ukrainske flyktninger få gratis plassbillett på billettkontoret til Entur på Oslo sentralstasjon og Bergen stasjon. På Vys ekspressbusser i Norge vil sjåfør tildele sete.

I en pressemelding skriver Vy: - Vy og alle våre ansatte ønsker ukrainske flyktninger velkommen om bord, og håper vi kan være til hjelp for mennesker i en vanskelig situasjon.

SJ Nord skriver på Facebook: - SJ Norge ønsker å bidra til at Ukrainske flyktninger som kommer til Norge får reise gratis med våre tog ved ankomst i Norge og frem til sitt bestemmelsessted. Ved fremvisning av ukrainsk pass eller nasjonalt ID-kort som reisebevis, reiser Ukrainske flyktninger gratis med oss. Dette er et landsdekkende samarbeid med Jernbanedirektoratet.

Go-Ahead skriver på Facebook: - Vi i Go-Ahead har i likhet med resten av verden fulgt situasjonen i Ukraina nøye, og vurdert hvordan vi som togselskap kan bistå i situasjonen på en best mulig måte. Vi tilbyr nå gratis togbilletter på våre tog til alle ukrainske flyktninger som kommer til Norge.

LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO: