Endelig tog mellom Malaga og Granada

Annonse


Endelig tog mellom Malaga og Granada

- Skrevet 20.03.2022 av Kyrre Dahl

Minst 10 år forsinket setter Renfe i gang direkte tog mellom Malaga og Granada sør i Spania. Det har aldri før gått direkte tog mellom de to store byene som ikke ligger så langt fra hverandre.


AVE-tog. Foto: Kyrre Dahl

Fra 4. april vil det gå tog daglig i hver retning mellom Malaga og Granada. Det opplyser Renfe. Disse togene vil først bruke høyhastighetsbanen mellom Malaga og Cordoba som ble åpnet i 2007. Omtrent ved Bodadilla er det laget en rampe som tar togene over til høyhastighetsstrekningen til Granada som ble åpnet i 2019.

Rampen har eksistert siden man bygde høyhastighetsstrekningen til Malaga og planen har hele tiden vært å kunne kjøre tog mellom Malaga og Granada, men finanskrisen satte en bråstopp for utbyggingen videre til Granada.

Det har aldri tidligere gått tog mellom de to byene, som er blant de største i Sør-Spania. Malaga har rundt 600 000 innbyggere, men er den viktigste byen for et område med 1,6 millioner innbyggere. I Granada bør det 250 000 mennesker og rundt 450 000 sokner til byen.

De to byene ligger bare 137 kilometer fra hverandre, men turen med tog medførte lenge en lang omvei og minst et bytte. Høyhastighetstogene må også ta en liten omvei på grunn av terrenget, som gir en litt lengre reisetid enn ønskelig. I tillegg er man ikke helt ferdig med den nye linja i Loja-området.

Likevel skal toget bare bruke 1 time og 10 minutter mellom Malaga og Granda, mens bilturen tar 1 time og 40 minutter, bussen bruker to timer. Nå er ikke togstasjonene veldig sentralt plassert, men på den annen side er det vanskelige å kjøre og parkere i de to byene, så toget kan bli attraktivt.

Begge områder er godt plassert på turistløypa i denne delen av Spania og det er mange som har savnet en god forbindelse. Foreløpig er tilbudet litt skuffende med bare to daglig avganger. De går fra Malaga 09.25 og 20.25, fra Granada 07.40 og 18.50. Ikke akkurat tidspunkter som passer de fleste tilreisende, men det blir forhåpentligvis flere avganger etterhvert.

Prisen er det ikke så mye å si på, du kan få billetter til 18.50 euro på renfe.com som også tilby forbindelser med bytte i Antequera for de som vil ha en bedre avgangstid. Togene vil stoppe i Loja og etter planen også ved en ny stasjon i Antequera.

Turen i seg selv er ganske fin, der togene suser i opp mot 300 kilometer i timen gjennom fjellkjeden som ligger mellom Malaga og Granada. Det er AVANT-tog som brukes, dette er subsidierte lokaltog som brukes på høyhastighets-strekninger.

LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO: