9 euro måneden for tog i Tyskland


9 euro måneden for tog i Tyskland

- Skrevet 28.03.2022 av Kyrre Dahl

Den tyske regjeringen har kommet med en krisepakke og et av tiltakene er en månedsbillett til 9 euro som gjelder både tog og annen kollektivtransport.


Et lokaltog i Tyskland. Foto: Kyrre Dahl

Høye energipriser rammer ikke bare nordmenn, det er i høyeste grad også et problem i Tyskland. Et av tiltakene som den tyske regjeringen lanserer for å hjelpe befolkningen er et superbillig månedskort på kollektivtransport, som har fått navnet 9 for 90.

Det betyr at alle skal kunne få kjøpe et månedskort for 9 euro i måneden og avtalen gjelder i 90 dager, eller 3 måneder. Tiltaket er et forsøk på å få folk til å droppe bilen og heller bruke buss, tog og trikk. På den måten er det også et miljø-tiltak.

Detaljene i dette tilbudet er ikke endelig bestemt, men ifølge thelocal.de kan hvem som helst kjøpe månedskortet, men det kan se ut som alle må kjøpe et tre måneders kort. Det er også uklart om det vil gjelde på IC og ICE-tog, normalt gjelder kollektivtilbud bare på lokal og regionaltog i f.eks en delstat.

En slik pris betyr selvsagt at operatørene går med tap i sin drift og myndighetene i Tyskland vil sette av 10 milliarder euro til å dekke kostnaden. Man jobber også med å finne en løsning for de som allerede har månedskort og som da gjerne har kostet mer enn 9 euro pr. måned.

Det er ikke bestemt når dette innføres og kollektivselskapene er fortsatt skeptiske til hvordan dette skal fungere i praksis. Noen politikere mener at det tiltaket i for stor grad er rettet mot de som bor i byer og tettsteder, mens andre politikere mener at det ville være bedre om all transport var gratis. Men, generelt er folk positive til tiltaket.

LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO: