Utvider tilbudet på Bergensbanen


Utvider tilbudet på Bergensbanen

- Skrevet 22.04.2022 av Kyrre Dahl

Vy ser fram til en sommer med mange reisende på Bergensbanen. Fra 6. juni til og med 30. september går det fem avganger hver vei, hver dag, i tillegg til nattogene.


Vy-tog ved Voss stasjon. Foto: Kyrre Dahl, reisemedtog.no

- Vi er optimistiske for sommeren og med flere avganger har vi et godt tilbud til de mange reisende som ønsker å ta Bergensbanen mellom Oslo og Bergen eller til flotte reisemål underveis, sier Yvonne Torgersen Hetlevik, direktør i Vy tog Vest.

Vy merker også en økt pågang fra internasjonale turister. - Fremover skal vi gjøre det vi kan for å få utenlandsturister til å ta turen med Bergensbanen og Flåmsbana, slik at de får besøke alle de flotte destinasjonene langs strekningene våre, sier Hetlevik.

Også denne sommeren er det et utvidet tilbud til sykler. - I tillegg til «sykkeltogene» som vi kjører daglig i en avgang hver vei, har vi et eget godsrom med plass til 15 ekstra sykler i flere av de andre togene mellom Bergen og Oslo, sier Hetlevik. Sykkelplassene er i samme vogn som det er mulig å bestille en hel kupe med plass til seks personer.

- Kupene har egen dør og er et godt tilbud til for eksempel barnefamilier eller vennegjenger som skal ta toget i sommer, sier Hetlevik i en pressemelding.

I tillegg til økt antall avganger på Bergensbanen, forlenges også noen av lokaltogavgangene på Vossebanen til å gå fra Bergen og helt til Finse, Geilo og Gol.

Etter sommeren forventer Vy at det fortsatt er lavere reisetall og at det tar tid før både kollektivtransport og reiseliv har samme passasjergrunnlag som før mars 2020. Da vil Bergensbanen gå tilbake til tre avganger hver vei på dagtid, med ekstra avganger i ferier og helger med større utfart.

Det blir ikke bare de vanlige togsettene på Bergensbanen i sommer: Avgang kl. 06:19 fra Bergen og kl. 14:25 fra Oslo vil kjøres med Flirt tog, som har andre seter og et annet serveringstilbud om bord.

LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM. Nyhetsfeeden finner du her: RSS

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO: