SJ har pusset opp lekerommene
Annonse

SJ har pusset opp lekerommene

- Skrevet 27.04.2022 av Kyrre Dahl

Fra 1. mai gleder SJ Nord seg til å ønske de minste velkommen om bord i sine nyoppussede lekerom i togene som trafikkerer Nordlandsbanen og Dovrebanen.


Lekerom. Foto: SJ Nord

Den offisielle lanseringen av det første lekerommet som er ferdig oppusset ble gjort av fylkesordfører i Trøndelag fylkeskommune Tore O. Sandvik på Trondheim Sentralstasjon i går morges. Med god hjelp av barn fra Tiriltoppen barnehage klippet han den røde snoren og lekerommet er klart til å tas i bruk.

– Det er flott at SJ Norge satser på lekevogner i sine tog. Tog er en miljøvennlig måte å reise på og med lekevogn i togenes familievogn blir togreisen ekstra spennende for barna, sier fylkesordfører i Trøndelag fylkeskommune Tore O. Sandvik.

– Når barna kan leke seg frem på togturen blir reisen lettere også for foreldrene, noe jeg vet alt om som selv har fire barn, avslutter Sandvik.

I de nyoppussede lekerommene vil det være elementer fra bokserien Nordlys som er en portalfantasy med røtter i norsk folketro, bøker fra samme serie, en liten modelljernbane og forskjellige leker i tre, samt TV-skjermer med underholdning for de minste. I kaféen selges SJs junior pose med mat, snacks og drikke.

– Vi fyller lekerommene med bøker, media og leker, og vi lager spennende skattejakt på toget, samt tilbyr SJ Junior-meny i kaféen, forteller administrerende direktør i SJ Norge Rikke Lind. Vi leverer et produkt for reisende med barn som gjør at reisen bokstavelig talt går som en lek, sier Lind som ønsker både store og små reisende velkommen om bord.

- Lekerommene er i familievognene våre og disse går i alle våre tog på Dovrebanen mellom Trondheim – Oslo, og på Nordlandsbanen mellom Trondheim – Bodø, sier Lind i en pressemelding.

Totalt er det 11 stk. familievogner med lekerom. 6 vogner som skal gå i tog med lokomotiv og vogner på Nordlandsbanen og Dovrebanen, alle disse 6 vognene vil være på plass i togene i løpet av mai måned. 5 stk. familievogner med lekerom skal gå i togsettene på Dovrebanen. Disse vil være ferdig oppussede i løpet av august men bøker, tre-jernbane og andre leker i tre og TV-skjermer med underholdning for de minste kommer fortløpende.

LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM. Nyhetsfeeden finner du her: RSS

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Togpodden - Podcast


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO: