Gjenopptar tog mellom Polen og Litauen
Annonse

Gjenopptar tog mellom Polen og Litauen

- Skrevet 03.06.2022 av Kyrre Dahl

Etter et opphold på flere år blir det fra juli igjen mulig å ta toget mellom Polen og Litauen på den nye linja som skal bli Rail Baltica.


Lokaltog i Polen. Foto: Kyrre Dahl

Rail Baltica er et kjempeprosjekt for å binde Estland, Latvia og Litauen til resten av det europeiske jernbanenettet. Siden de baltiske statene bruker den samme sporvidden som de gjorde i Sovjet-tiden, bygger man en helt ny normalsporet jernbane fra Tallinn, via Riga og Kaunas til Bialystok i Polen.

Hele strekningen skal etter planen stå ferdig i 2026 og omfatter også oppgradering av toglinja mellom Warszawa og grensen til Litauen. For noen år siden sto den første delen ferdig fra Polen og til Litauens nest største by, Kaunas. Da ble det også mulig å ta tog fra Bialystok til Kaunas, om enn i begrenset omfang.

Men, dette stoppet helt opp på grunn av pandemien og de siste årene har det ikke vært mulig å ta tog mellom Polen og Litauen, hvis du da ikke tar turen gjennom Belarus/Hviterussland. 1. juli gjenopptas trafikken med togene som kjører mellom Bialystok og Kaunas. Det melder Railtech.com.

Det vil ta fire og en halv time mellom de to byene. Prisen skal være 11 euro. For Vilnius kan man bytte i Kaunas som har flere daglige avganger til Litauens hovedstad. Skal man til Warzawa kan man bytte i Bialystok som på samme måte har hyppige avganger til Polens hovedstad.

Før pandemien gikk disse togene bare i helgene og det ser ut som det er tankegangen også i år. Toget går fra Kaunas 09.10 og fra Bialystok kl. 14.58. Reisemedtog.no har bare funnet avganger lørdag 2.7 og søndag 3.7 foreløpig, men billettene for disse dagene er i salg. De kan kjøpes fra LTG Link, det litauiske togselskapet, som har en engelsk utgave, der du må bytte språk flere ganger. Kanskje like greit å kjøpe på stasjonen?

Når Rail Baltica står ferdig er planen at det skal gå direkte tog mellom Warszawa og Vilnius via Kaunas og Bialystok, i tillegg til avganger til Riga og Tallinn. Vilnius blir liggende på et sidespor i forhold til hovedstrekningen på grunn av at denne banen ikke skal gjennom Belarus/Hviterussland. En gang i fremtiden kan det også bli jernbanetunnel mellom Tallinn og Finland.

LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM. Nyhetsfeeden finner du her: RSS

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO: