Gode nyheter om tog i Midt-Norge
Annonse

Gode tognyheter for Midt-Norge

- Skrevet 05.09.2022 av Kyrre Dahl

Flere avganger, nye togsett og direkte tog fra Røros til Oslo. Det er noen av nyhetene SJ Nord kommer med fra desember.


Rikke Lind - Foto: Tor Lindseth / SJ

SJ Nord kommer med flere julegaver til Trøndere i forbindelse med endringer i rutetabellen 11. desember. En av nyhetene er et ekstra dagtog mellom Oslo og Trondheim.

– Den første gode nyheten er at det blir enda en avgang hver vei på Dovrebanen mellom Trondheim S og Oslo S mandag til fredag, sier administrerende direktør i SJ Norge Rikke Lind til Nea Radio.

I 2019 var det fire avganger hver vei på Dovrebanen, i desember 2021 ble dette økt til fem avganger og fra desember 2022 blir det nå seks avganger hver vei mellom Oslo og Trondheim, fra Oslo S kl 10.02 og fra Trondheim S kl. 05.54.

– Fra 11. desember vil også alle Dovrebanens tog mellom Trondheim S og Oslo S stoppe på Kvitfjell stasjon. Kvitfjell stasjon ligger i foten av alpinbakken, og dette har vært et ønske fra lokale reiselivsaktører som vi er svært glade for å kunne imøtekomme, sier Lind til Nea Radio.

På Trønderbanen blir det også en ekstra avgang fra Trondheim til Steinkjer på hverdager. Det vil gå 22.15 fra Trondheim S og være i Steinkjer 00.20. Men, den største endringen på Trønderbanen er at nå kommer de nye togsettene.

De nye togene har fått navnet Type 76 og kan gå både på strøm og med diesel. De beskrives også som vesentlig mer komfortable enn togsettene som har gått på banen de siste årene. Type 76 skal også gå på Rørosbanen.

SJ-sjefen forteller også at det blir mulig å ta tog fra Røros til Oslo uten å bytte. Fra mai til september vil det bli kjørt tog Trondheim - Røros - Hamar - Oslo S.

– For alle som reiser til og fra Oslo med Rørosbanens tog har det lenge vært et ønske om å slippe bytte av tog på Hamar, vi kjører derfor direktetog i perioden 2. mai til 1. september. Er interessen stor for å reise med disse direktetogene, vil vi se på mulighetene for at dette blir faste avganger hele året, avslutter Rikke Lind.

LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM. Nyhetsfeeden finner du her: RSS

Annonse

SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

Annonse


TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO: