DB lanserer en helt ny ICE-modell


DB lanserer en helt ny ICE-modell

- Skrevet 15.09.2022 av Kyrre Dahl

Den nye ICE L gjør tog mer tilgjengelig for rullestolbrukere og andre. Den nye modellen settes først inn på forbindelsen Berlin - Amsterdam.


Foto: Deutsche Bahn

Deutsche Bahn (DB) presenterte sin nyeste togmodell ICE L denne uka. L står for det engelske uttrykket low floor, altså et tog der inngangene er lett tilgjengelig for alle som sitter i rullestol, skyver på en barnevogn eller en større koffert.

Høsten 2024 sette DB 23 slike ICE-tog i trafikk og den første strekningen som får glede av disse modellene er Berlin - Amsterdam, som i dag trafikkeres med eldre IC-tog. Neste steg er å sitte ICE L inn på typiske turiststrekninger som til Sylt og Oberstdorf.


Foto: Deutsche Bahn

ICE L er 256 meter lang og delt opp i 17 vogner. Dette gir 562 sitteplass, derav 85 i første klasse. Togsettet er klargjort for å kunne kjøre i flere land og vil derfor bli en hyppig gjest på internasjonale forbindelser.

Toget produseres av Talgo og kommer selvsagt med restaurantvogn, familieavdeling, wifi og mobilforsterkere. Det er selvsagt plass til en rekke rullestoler (8) og et nytt informasjonssystem som oppdateres underveis.

LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM. Nyhetsfeeden finner du her: RSS

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO: