Koblenz, en anstendig tysk stasjon - reisemedtog.no

Annonse


Koblenz, en anstendig tysk stasjon

15.08.2018 - skrevet av: Kyrre Dahl

Koblenz er en middels stor by sørvest i Tyskland, med gode togforbindelser. Byen har en ganske stor sentralstasjon, Hauptbahnhof eller Hbf, med alle fasiliteter. Den kan beskrives som ganske typisk tysk stasjon.

Det kanskje mest spesielle med Koblenz Hbf er at det ikke er den mest sentrale stasjonen i byen. For noen år siden åpnet man Koblenz Stadtmitte, som ligger bare en kilometer unna. Her er man midt i nybyen og bare noen få hundre meter unna gamlebyen, men det er bare lokaltog som kan stoppe på den stasjonen.

Ankommer du med IC eller ICE-tog vil du høyst sannsynlig komme til Hauptbahnhof, som er en elegant bygning i neobarokk-stil. Den sto opprinnelig ferdig i 1902, men hele anlegget ble ødelagt under den andre verdenskrig og senere gjenoppbygd.

Det er både billettsalg og flust av servicetilbud på Koblenz Hbf. Du finner flere bakerier, kiosker og restauranter av ymse slag. I god tysk stil har man her et Reisezentrum, altså et betjent billettkontor i tillegg til en rekke billettautomater. Utenfor stasjonen finner man byens viktigste buss-holdeplass og taxier.

Som nevnt ligger stasjonen Stadtmitte en tanke nærmere gamlebyen, men det er likevel ikke langt fra Hbf til det meste i Koblenz, så den kalles en sentral stasjon. Det tar bare 10 minutter å gå til sentrum i nybyen og kanskje 10 minutter til for å gå til gamlebyen eller til breddene av Mosel og Rhinen, som er den største attraksjonen i byen.

Langdistansetogene stopper kun på Hauptbahnhof men du kan nå mange byer direkte fra Koblenz. Noen få daglige ICE-tog tar deg til Frankfurt(Main), Nürnberg, München, Køln og Hamburg for å nevne noen byer. Det går hyppige IC-tog både sørover og nordover og ender opp over i mange deler av Europa, blant annet Düsseldorf, Bremen, Rostock, Stuttgart i Tyskland, samt Salzburg i Østerrike og Basel i Sveits

Det går også mange lokaltog i alle himmelretninger, blant annet til Mainz og Frankfurt (Main) og nordover til Bonn, Køln og Düsseldorf. Det går lokaltog på begge sider av Rhinen både sørover og nordover. Vestover kan man tog gjennom den flotte Mosel-dalen til Trier eller helt til Luxembourg. Østover går det også tog til Limburg og videre til Giessen, for å nevne noen.

Les mer om Koblenz på Ja, det er mulig - en reiseblogg

Flere blogginnlegg: i BLOGGARKIVET - MER OM TOG I: Tyskland Alle bilder: Kyrre Dahl / Reisemedtog.no og Erdetmulig.no

Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i Norge