Trier, en typisk stasjon men med en stor fordel - reisemedtog.no

Annonse


Trier, en typisk stasjon men med en fordel

27.11.2018 - skrevet av: Kyrre Dahl

Trier er en ganske typisk tysk jernbanestasjon både når det gjelder utseende og funksjon, men likevel ble det til at jeg tilbragte flere timer på denne stasjonen. Jeg skal snart forklare hvorfor.

Trier er en mellomstor by helt vest i Tyskland, få minutter fra Luxembourg. Trier er i seg selv en fin gammel by mest kjent for sine romerske ruiner, men togturen til byen vil for de fleste gå enten via den spektakulære Mosel-dalen eller via den litt mindre spektakulære men fortsatt pene Saar-dalen. De fleste husker nok togturen bedre enn stasjonen i Trier. Men, sjekk maleriene på veggene i ventehallen!

Men, det var konditoriet på stasjonen som gjorde at jeg ble sittende flere timer akkurat her. Den er usedvanlig trivelig til å ligge på en togstasjon, men det er utsikten som gjør at dette blir ekstra fint. Du ser nemlig rett ut på togtrafikken og togene suser forbi bare få centimeter unna. Derfor ble lunsjen gjennomført her flere dager på rad. Prisnivået og kvalitet på mat og drikke var også helt OK.

Det er ingen langdistansetog fra Trier, men det er flust av lokale tog, både ekspresser og tog som stopper på alle stasjoner. Det gjør at det er en god blanding av forskjellige togtyper og dermed en god stasjon for toginteresserte. Her kan man se både dobbeltdekkere fra Luxembourg, lange elektriske regionale ekspresser som går helt til Mannheim og små dieseltog som tilsynelatenede har bare en håndfull passasjerer.

Det mest spesielle togfaglig er de enormt lange plattformene. De er så lange at togavgangene generellt deles opp i nord og sør og det kan være flere minutter å gå hvis du står i feil ende. Toget fra Koblenz deles gjerne opp på Trier stasjoen og selv om det er to togsett står begge på den søndre delen av plattformen. Som oftest brukes den som er nærmest stasjonsbygningene til dette.

Selve stasjonen er ganske liten så du finner enkelt fram. Den har i tillegg til et stort konditori også en kiosk og en bokhandel. Selvsagt er det her betjent billettsalg og en informasjonskiosk. Du finner flere billettautomater rundt omkring på stasjonen. Det er til og med relativt mange sitteplasser inne for de som venter på et tog. Stasjonen ligger bare få minutter fra gamlebyen, men på den andre siden av gaten er det et kjøpesenter for de som ikke vil gå så langt.

Som nevnt før går det ikke lenger noen intercity-tog til Trier, men det går tog hver time til Luxembourg city. Det går også tog en gang i timen til Perl, som er et steinkast unna grensen til Luxembourg. Nordover er det det tog to ganger i timen, der et går videre til Köln. Østover er det også tog minst to ganger i timen, et av dem er et lokalt ekspress-tog til Koblenz. Dette toget tar deg også sørover til Saarbrücken og også den veien er det to lokaltog i timen. Noen av togene fortsetter til Mannheim. Husk å kjøpe billett før du går på toget!

Flere blogginnlegg: i BLOGGARKIVET - Alle bilder: Kyrre Dahl / Reisemedtog.no

Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i Norge