Gode tilbud på tog i Danmark - reisemedtog.no
Annonse

Gode tilbud på tog i Danmark

09.07.2022 - skrevet av: Kyrre Dahl - Flere innlegg: i ARKIVET

Danskene har slått til med flere gode tilbud på tog i sommer. Det ene er billige minipris-billetter DSB Orange på langdistanse, det andre er et reisepass for 8 dager til litt over 500 norske kroner. Dette måtte jo bare testes.


Arriva tog ved Holstebro

Jeg hadde allerede planlagt og bestilt en seks dagers tur i Danmark og da skulle jeg selvsagt benytte tog. Jeg hadde planlagt enkeltbilletter, men så fant jeg Rejsepas for DKK 399 kroner. Det gir fri reise med tog, buss, metro og trikk i hele Danmark i 8 dager. Selv om jeg bare hadde seks dager og skulle bare til Jylland var det likevel en good deal. Tilbudet gjelder bare fram til 31. juli, men det virker som det er mulig å få tak i passet ennå, på denne adressen: DSB REJSEPAS


Sindal stasjon

Jeg kunne altså sittet på toget døgnet rundt i 8 dager og da hadde jeg trolig rukket å kjøre alle toglinjer som finnes i Danmark, men dette er såpass billig og enkelt at jeg følte jeg fikk mye for pengene likevel. Jeg fikk også endelig kjørt den siste toglinja på Jylland jeg ikke har vært innom før, nemlig Lemvigbanen.


Langå stasjon

Jeg ankom landet med ferje til Hirtshals og der ligger togstasjonen i kort gåavstand fra Color Line-terminalen. Det var behagelig å ha et rejsepas klart som selvsagt også gjelder togene mellom Hirtshals og Aalborg som var mitt første stopp. En enkeltbillett på denne strekningen ville kostet ca. 100 norske kroner, så du skjønner at reisepasset fort lønner seg.


Nedlagt stasjon ved Aalborg, sett fra toget

Jeg vurderte også å bruke dette passet på en tur til Nibe og Løgstør, som ikke har tog lenger. Men, da jeg kom til buss-stasjonen var det fullt av folk som skulle på en festival så jeg droppet det. Det ble i stedet en ny togtur til Skagen, med et forlenget stopp i Hjørring, som også er en trivelig dansk småby. Det fine med et slikt pass er jo nettopp at man kan forandre planene underveis.


Nordjyske jernbaner, Hirtshals

Den neste store turen gikk til Holstebro via Langå, Viborg og Struer. En ganske lang togtur som med en vanlig enkeltbillett ville koster over 300 norske kroner. Der kunne jeg riktignok trolig fått kjøpt en minipris billett som heter DSB Orange. Det er tilbud i sommer til max 99 Dkr hvis tilgjengelig, det er jo også et kjempetilbud. Du må kjøre minst en strekning med DSB, men den gjelder også til destinasjoner der Arriva har ansvaret.


Arriva-tog ved Holstebro

Den aller fineste turen ble Lemvigbanen til Thyborøn som ligger ved det vestre utløpet av Limfjorden. Dette er trolig Danmarks fineste togtur og fortjener et eget blogginnlegg. Den banen har litt rar tidtabell så jeg brukte buss fra Holstebro til Lemvig. Den var også inkludert i Rejsepas. Jeg hadde passet i pdf-utgave på mobilen og den ble enkelt skannet på togene. På bussen måtte jeg vise sjåføren passet for der kunne det ikke bli skannet direkte.

 • Flere blogginnlegg: i BLOGGARKIVET - Mer om: Tog i Danmark

 • Alle bilder og videoer: Kyrre Dahl/reisemedtog.no - Følg denne siden på FACEBOOK eller INSTAGRAM. Nyhetsfeeden finner du her: RSS

  Annonse


 • 

  TA TOGET I:

  Om denne siden


  Anbefalte togturer


  Veterantog i Norge


  
  SØK PÅ REISEMEDTOG.NO:

  SISTE NYTT: