Førsteklasses lounge på London Euston - reisemedtog.no


Førsteklasses lounge på London Euston

02.12.2022 - skrevet av: Kyrre Dahl - Flere innlegg: i ARKIVET

Britene kan dette med første klasse på tog. Siden det er mer enn 20 forskjellige selskaper som opererer tog er det også stor forskjell på hva de tilbyr av ekstratjenester. Tilgang til lounge er et typisk trekkplaster for de på første klasse og den på London Euston er i en særklasse.


Avgangstavla på London Euston

Euston er en av de største stasjonene i London men selve bygningen er et skikkelig stygt monstrum fra nyere tid. Stasjonen er også altfor liten for trafikken men heldigvis er en massiv oppgradering på vei. Det skal jeg komme tilbake til. I denne omgang skal jeg fortelle litt om mine opplevelser med en førsteklasses Interrail-billett i Storbritannia, som også ga meg adgang til loungen.


London Euston, eksteriør

En lounge er sålagt uhørt på en norsk togstasjon selv om SJ har varslet at de har planer om å opprette slike i Norge. Kort fortalt er det et sted der du må ha en førsteklasse billett for å komme inn med tilbud om sitteplasser, arbeidsplasser og noe å spise og drikke. Noen ganger er det også møterom tilgjengelig og ikke minst toaletter og i noen lounger også mulighet for å ta seg en dusj.


1.klasse lounge på London Euston

Det å kjøpe en første klasse billett kan være ut-av-milde-måne dyrt i Storbritannia. En slik billett fra London til Edinburgh f.eks kan koste mange tusen kroner. Da er det ikke så rart at togselskapene vil gi litt ekstra service til de som er villige til eller av en eller annen grunn MÅ betale slike summer for togturen. Men for meg var dette bare et kjekt ekstratilbud ettersom jeg allerede hadde en Interrailbillett på første klasse.


Mer fra loungen

På London Euston er det selskapet Avanti West Coast som driver lounge. Dette er et selskap som kjører Intercity-tog fra London og oppover langs vestkysten til destinasjoner som Birmingham, Liverpool, Manchester og Glasgow. Nesten alle tog går til eller fra London og det er selvsagt her de store mengdene av passasjerer passerer. Selv på en lørdag ettermiddag var det tjukt med folk i ventehallen og omtrent ikke et eneste sted å sitte så lounge ble en oase i forhold.


Egen barista og ferske bakevarer

Som sagt før er det stor variasjon på både selskaper og lounger i Storbritannia, men den på London Euston imponerte meg. Her var det veldig god plass og relativt lite folk på en lørdag. Men, loungen hadde egen barista som lagde en fortreffelig cappuchino og det var masse ferske bakevarer som smakte utmerket. Dette kommer i tillegg til annen snacks og drikkevarer som vann og brus. Jeg så ikke noe alkohol, men jeg så heller ikke etter.


Fant meg et bord med utsikt

Loungen ligger i andre etasje på Euston stasjon og jeg fant et ledig bord med utsikt over kaoset nede i ventehallen der hundrevis av mennesker sto tett sammen og ventet på sitt tog. Slike småting gjør reisen til en helt annen opplevelse. Det samme gjelder jo første klassen ombord på selve togene, men her sviktet Avanti West Coast. Jeg testet nemlig dette selskapet begge veier, fra Manchester til London og tilbake igjen og ble skuffet.


Nede på gulvet hos de på andre klasse.

Skuffelsen besto i at jeg aldri kom meg inn på første klasse. Selv om det sto 1. klasse på en rekke vogner viste det seg at selve førsteklassen kun var en halv vogn og der satt det mye folk og i tillegg var setene jeg prøvde oppsiktsvekkende ukomfortable. Det var så trangt at jeg ikke fikk ned bordet. I stedet gikk jeg inn i en av de andre vognene merket 1. klasse som viste seg å være 2. klasse Premium. En slags mellom ting mellom første og andre klasse med færre seter men ingen service.


Avanti West Coast tog på London Euston

Dermed fikk jeg aldri testet mat og drikke hos Avanti, men jeg var i grunnen ikke så sulten at det egentlig gjorde meg noe. Da var det bedre å sitte i ro og fred i 2. klasse Premium. Men, etter hva jeg forstod tilbyr Avanti full frokost, lunsj og middag til de som klarer å få plass på første klasse. De skal forøvrig også ha en lounge på stasjonen Manchester Piccadilly, men den var ikke åpen under mitt besøk.

 • Flere blogginnlegg: i BLOGGARKIVET - Mer om: Tog i Storbritannia

 • Alle bilder og videoer: Kyrre Dahl/reisemedtog.no - Følg denne siden på FACEBOOK eller INSTAGRAM. Nyhetsfeeden finner du her: RSS

  Annonse
 • 

  TA TOGET I:

  Om denne siden


  Anbefalte togturer


  Veterantog i Norge


  
  SØK PÅ REISEMEDTOG.NO:

  SISTE NYTT: