Manchester Piccadilly, en travel stasjon med trafikklys - reisemedtog.no


Manchester Piccadilly, en travel stasjon med trafikklys

26.03.2023 - skrevet av: Kyrre Dahl - Flere innlegg: i ARKIVET

Piccadilly er ikke bare den travleste stasjonen i Manchester, man har til og med innført trafikklys for å holde kontroll på passasjerene.


Ventehallen på Manchester Piccadilly

Manchester Piccadilly ble opprinnelig åpnet 1842 men fremstår nå som en moderne stasjon. Kanskje litt vel moderne, for her er det lite som minner om stasjonen fra 1800-tallet. Selv navnet Piccadilly er fra 1960-årene, før det het stasjonen London Road. Navnet Piccadilly kommer fra en vei og en park som ligger i nærheten


Utsikt over plattformene og sjekk taket

Men, det er ting som er aldeles storslagent på denne stasjonen og det er taket. Det er verneverdig i klasse 2 og ble pusset opp i begynnelsen av dette årtusenet. Det fremstår som elegant og dekker nesten hele plattforområdet.


En av inngangene

Det er enormt god plass under taket, virker det som. Det er totalt 14 plattformer, der 12 er under det verneverdige glasstaket. Det er likevel ikke nok på en så travel stasjon så togene står ofte bak hverandre på samme spor. Dobbeltsjekk hvilket tog du skal på.


Utsikt over sperreportene, som dekker flere plattformer

Selve stasjonen fremstår mest av alt som et kjøpesenter med et godt utvalg av butikker, kiosker og ikke minst spisesteder og cafèer. Det er to etasjer med utsalg og fra balkongnivået i andre etasje har man god utsikt til folkelivet og togtrafikken.


Det er så mange tog at det ofte står to i samme spor

Som på andre stasjoner i Storbritannia så er det sperreporter slik at du må ha billett for å komme ut på plattformene. Det er faktisk en blanding av automatiske porter og god gammeldags billettkontroll. Kombinert med mye passasjerer kan det fort bli litt kø på vei ut av plattformområdet.


Trafikklys for plattform 13 og 14

Det er en kuriositet som må nevnes og det er plattform 13 og 14 som er de eneste plattformene for tog som går gjennom Piccadilly. Det betyr dessverre at det blir svært trangt om plassen, derfor har man innført trafikklys. Før det blir grønt for ditt tog må du vente i ventesalen over sporene. Dette for å unngå fullstendig kaos på plattformen.


Ventehallen fra en annen vinkel

Det er flere stasjoner i Manchester og siden togene nærmest står i kø på Piccadilly er det noen tog som bare stopper på Victoria station. Det er i all hovedsak lokal og regionaltog som gjør det, og det er fortsatt mange lokaltog i alle retninger fra Piccadilly. Det er Northern Trains som har lokaltogene i dette området. Det er flere selskaper som kjører tog til Manchester Airport.


Northern lokaltog og Cross Country Intercity-tog på Manchester Piccadilly

For turister er det Avanti West Coast som er det mest interessante togselskapet siden de kjører tog flere ganger i timen til London Euston. Det er noen som kjører om Birmingham og noen som kjører mer direkte til London. Cross Country kjører også tog til Birmingham og Reading blant annet. Trans Pennine kjører tog til Liverpool, Leeds, York, Sheffield og Newcastle for å nevne noen. Det går også tog til Edinburgh og Glasgow

 • Flere blogginnlegg: i BLOGGARKIVET - Mer om: Tog i Storbritannia

 • Alle bilder og videoer: Kyrre Dahl/reisemedtog.no - Følg oss på FACEBOOK eller INSTAGRAM. Nyhetsfeed: RSS

  Annonse
 • 

  TA TOGET I:

  Om denne siden


  Anbefalte togturer


  Veterantog i Norge


  
  SØK PÅ REISEMEDTOG.NO:

  SISTE NYTT: