Slik får du tak i billetter til Vatikanet - reisemedtog.no


Slik får du tak i billetter til Vatikanet

10.10.2023 - skrevet av: Mari Hovlund/Gjest - Flere innlegg: i ARKIVET

Unngå køer og stress - Slik får du tak i billetter til Vatikanet og Peterskirken på forhånd.


Vatikanet. Foto: Pexels/Aliona & Pasha

Vatikanstaten er en uavhengig bystat som ligger innenfor bygrensene til Roma, Italia. Det er verdens minste uavhengige stat både i areal og befolkning. Vatikanstaten er hovedkvarteret til den katolske kirken og er hjemmet til paven. Den har en unik status som et suverent territorium, og den har sin egen regjering og lover.

Vatikanstaten er kjent for sine historiske og religiøse monumenter, inkludert Peterskirken. Her skal vi utforske noen av de ulike måtene å ta seg dit på, hva du bør tenke på når du er der, og hvordan du unngår lange køer og stress.

Hvordan ta seg dit

For å komme til Vatikanstaten, kan du bruke ulike transportmidler avhengig av hvor du befinner deg. Den nærmeste flyplassen til Vatikanstaten er Roma Fiumicino internasjonale flyplass. Etter å ha landet der, kan du ta en taxi, buss eller tog inn til byen. Roma Termini er hovedjernbanestasjonen i Roma, og herfra kan du ta en kort tur med t-banen til Ottaviano-San Pietro stasjon, som ligger i nærheten av Vatikanstaten.

Roma har et godt utviklet bussnettverk, og det er flere busser som stopper i nærheten av Vatikanstaten. Du kan sjekke rutetider og ruter på nettet eller på busstoppene. Du kan også ta en taxi direkte til Vatikanstaten. Vær oppmerksom på at taxiene i Roma kan være dyre, så det kan være lurt å avtale en pris på forhånd eller bruke en pålitelig taxiselskap.

Hvis du befinner deg i sentrum av Roma, kan du også gå til Vatikanstaten. Det er en kort spasertur fra mange populære turiststeder som Piazza Navona eller Pantheon. Når du kommer til Vatikanstaten, kan du utforske området til fots. Vatikanstaten er et lite område, og de viktigste severdighetene som Peterskirken og Vatikanmuseene er innen gangavstand fra hverandre.

Peterskirken

Peterskirken er en av de mest ikoniske bygningene i Vatikanstaten og er et viktig religiøst og kulturelt landemerke. Byggingen av Peterskirken begynte i 1506 og ble fullført i 1626. Kirken ble bygget på stedet der apostelen Peter angivelig ble gravlagt, og den er derfor et viktig pilegrimsmål for katolikker over hele verden.

Kirken er kjent for sin imponerende arkitektur og kunstverk. Den berømte kuppelen, designet av Michelangelo, er et av høydepunktene. Du kan til og med klatre opp til toppen av kuppelen for å nyte en fantastisk utsikt over Vatikanstaten og Roma. Inne i kirken finner du også en rekke kunstverk, inkludert Michelangelos Pietà og Berninis baldakin.

Det er også flere kapeller og gravsteder for paver og andre viktige religiøse figurer. En annen interessant del av Peterskirken er Vatikanets skattekammer, som inneholder en imponerende samling av religiøse gjenstander og kunstverk. Her kan du se alt fra relikvier til verdifulle smykker og ikoner. Om du ønsker å lese mer om Peterskirken er Store Norske Leksikon et godt sted å starte.

Praktiske tips

Peterskirken er en av de største turistattraksjonene i Roma, en god ide er å kjøpe billetter til Vatikanet og Peterskirken på forhånd, for å unngå de lengste køene i byen. Når du besøker Peterskirken, er det viktig å være respektfull og kle seg passende. Skuldre og knær bør være dekket, og det er også viktig å oppføre seg stille og respektfullt.

Vatikanstaten er et hellig sted, så det er viktig å respektere reglene og retningslinjene som er satt. Unngå å ta bilder eller snakke høyt i Det sixtinske kapell, og følg eventuelle instruksjoner fra vaktene. Som en viktig turistattraksjon, har Peterskirken sikkerhetskontroll ved inngangen. Vær forberedt på å gå gjennom metalldetektorer og få vesker og lommer sjekket.

Utforsking av Peterskirken og læring om dens historie er en unik opplevelse som gir deg innsikt i Vatikanstatens rike kulturarv og religiøse betydning. Å reise med tog er både praktisk og miljøvennlig her kan du lese mer om hvordan ta tog i Italia. Hvis du er i god form og ikke lider av klaustrofobi, kan du klatre opp til kuppelen i Peterskirken for en fantastisk utsikt over Roma. Vær oppmerksom på at det er mange trapper å klatre.

Roma og Vatikanstaten har så mye å tilby, med disse tipsene kan du unngå køer og stress, og få en mer behagelig opplevelse når du besøker Vatikanet og Peterskirken. Planlegg besøket ditt på forhånd, kjøp billetter på nettet, og følg de praktiske tipsene for å få mest mulig ut av opplevelsen.

 • Flere blogginnlegg: i BLOGGARKIVET

 • Alle bilder og videoer: Kyrre Dahl/reisemedtog.no - Følg oss på FACEBOOK eller INSTAGRAM. Nyhetsfeed: RSS

  Annonse
 • 

  TA TOGET I:

  Om denne siden


  Anbefalte togturer


  Veterantog i Norge


  
  SØK PÅ REISEMEDTOG.NO:

  SISTE NYTT: