Hvorfor er det ingen tog på Island? - reisemedtog.no


Hvorfor er det ingen tog på Island?

01.12.2023 - skrevet av: Mari Hovlund/Gjest - Flere innlegg: i ARKIVET

Island, kjent for sine spektakulære landskap og svært unike naturfenomener, er et land uten tog. Dette kan virke merkelig for mange, spesielt i en tid der tog er en vanlig form for transport i mange deler av verden. Men det er flere faktorer som har bidratt til at Island ikke har et tognettverk.


Det eneste toget på Island, utstilt i havneområdet. Foto: Kyrre Dahl

Historisk bakgrunn

En av hovedgrunnene til at det ikke finnes tog på Island er landets historiske utvikling. Island har vært et avsidesliggende i tillegg til et isolert land gjennom store deler av sin historie. Først på 1900-tallet begynte Island å utvikle seg som en moderne nasjon, og da var bil i tillegg til veitransport allerede etablert som den viktigste formen for transport. Tog ble derfor aldri en del av Islands infrastruktur. Så om du skal reise til Island, er det lurt å vite at tog ikke er en mulighet, men det finnes andre alternativer.

Geografiske utfordringer

Islands geografi er en annen viktig faktor som har hindret utviklingen av et tognettverk. Øya er kjent for sine vulkaner, isbreer og fjellandskap, som gjør det vanskelig å bygge og opprettholde toglinjer. Det ville være kostbart og tidkrevende å bygge tunneler og broer over de ulendte i tillegg til uforutsigbare terrengene på Island. Derfor har det vært mer praktisk å satse på andre transportalternativer.

Transportalternativer

Selv om det ikke finnes tog på Island, betyr det ikke at det ikke finnes andre transportalternativer. Veitransport er den vanligste formen for transport på øya. Det er et godt utbygd veinettverk som forbinder de største byene og tettstedene. Biler og busser er derfor de mest brukte transportmidlene for både lokalbefolkningen samt turister på reise i det vakre landet.

Island har også et godt utbygd flynettverk. Det finnes flere flyplasser rundt om på øya som forbinder de ulike regionene. Dette gjør det enkelt å reise mellom byene i tillegg til å kunne oppleve Islands fantastiske natur på kort tid.

En annen populær transportform på Island er ferger. Øya har mange havner som forbinder de ulike regionene. Dette er spesielt nyttig for å reise til og fra de mindre øyene rundt Island.

Så selv om det ikke finnes tog på Island, er det flere andre transportalternativer som gjør det enkelt å reise rundt og oppleve landets unike skjønnhet. Veitransport, fly og ferger er alle gode alternativer for å utforske Island i tillegg til å oppleve alt det har å tilby i forhold til vakker natur, interessant kultur og opplevelser.

 • Flere innlegg: i BLOGGARKIVET - Følg bloggen på FACEBOOK eller INSTAGRAM. Nyhetsfeed: RSS

  Annonse
 • 

  TA TOGET I:

  Om denne siden


  Anbefalte togturer


  Veterantog i Norge


  
  SØK PÅ REISEMEDTOG.NO:

  SISTE NYTT: