Fra Trieste til Rimini, en togtur langs toppen av Adriaterhavet - reisemedtog.no

Annonse


Trieste til Rimini, togtur på toppen av Adriaterhavet

- 22.01.2020 - skrevet av: Kyrre Dahl - Flere innlegg: i ARKIVET

Denne togturen starter i Trieste, helt nordøst i Italia. Toget følger toppen av Adriaterhavet via Venezia og ender i Rimini, som er en av de mest kjente badebyene. Til tider er det god utsikt.


Intercity-tog

Stasjonen i Trieste, Centrale, er et praktbygg som nærmest virker overdådig. Men, det er et monument fra den gangen denne byen var en av de viktigste i Østerrike-Ungarn og ligger nede ved Adriaterhavet vest for sentrum i Trieste. Det er likevel ikke langt å gå til kanalene og bydelen som kalles Lille Østerrike og Gamlebyen


1.klasse på Intercity

Det går mange forskjellige typer tog fra Trieste men jeg valgte et Intercity-tog. Dette er den laveste standarden for italienske langdistansetog og går gjerne mellom mellomstore byer og storbyene og på strekninger der det ikke er så mye høyhastighets-spor. Dette toget skulle til Roma men jeg skulle bare være med et par timer til Venezia.


Utsikt fra togvinduet

Det kanskje mest spesielle med hele turen er de første minuttene ut av Trieste. Her går toget ganske nærme vannet samtidig som toglinja stiger jevnt oppover åssidene. Det betyr til tider god utsikt over Adriaterhavet, selv om utsikten blir forstyrret med få sekunders mellomrom av bebyggelsen i Trieste. Selv om det er helt feil retning så er dette også den veien toget til Ljubljana bruker for å overvinne høydeforskjellen til Villa Opicina.


Utsikt fra togvinduet

Etter denne flotte starten av turen går toget stort sett inne i landet, selv om havet kan av og til skimtes i det fjerne. Men, dette er en relativt lite befolket del av Italia så man får se litt mer natur enn på andre linjer, avbtutt av en og annen motorvei og selvsagt en og annen landsby eller litt større byer. Det er fascinerende å se hvor mye det er satset på veier, mens toglinja nok er stort sett den samme som for 100 år siden.


Utsikt fra togvinduet

I Venezia måtte jeg bytte tog og det skjer på Mestre stasjon, som ligger på fastlandet et godt stykke utenfor Venezia sentrum. Det ble derfor ikke så mye jeg så av den unike kanalbyen, men på den annen side er det her på fastlandet at de fleste innbyggere i Venezia faktisk bor. Det var enkelt å finne plattformen for toget til Lecce, som kom sigende inn noen minutter for sent.


Utsikt fra togvinduet

Dette toget startet sin reise på sentrums-stasjonen Venezia Santa Lucia, men det virket som der var rimelig tomt. Dette er også et av få direktetog mellom Venezia og Rimini og videre til Bari og Lecce, i de fleste tilfeller må man bytte i Bologna. Dette var en Frecciabianca, en hvit pil, som er litt høyere på rangstigen enn Intercity. Togsettet var dog temmelig identisk så noen stor forskjell så jeg ikke.


Utsikt fra togvinduet

Det beste av Trenitalias hurtigtog er den røde pil, Frecciarossa. Disse togene går nesten utelukkene på høyhastighets-strekninger i 300 kilometer i timen, mens Frecciabianca tar seg av viktige strekninger der man ikke har høyhastighetsspor hele veien. Det er et relativt behagelig togsett, men skinnegangen er gjerne litt dårligere så det rister litt mer.


Frecciabianca-tog

Jeg må innrømme at utsikten fra togvinduet på denne turen ikke var den mest spennende, mer en endeløs rekke av jordbruk og stasjoner, så utfarten fra Trieste forble høydepunktet på turen. Det var halvfullt i første klasse på begge de strekningene jeg prøvde denne dagen. Billetter kan kjøpes online på Trenitalia.com - Engelsk Men, det er også enkelt å kjøpe billetter på stasjonen, på hurtigtog er det obligatorisk plassreservering, men det er mange som bare slenger seg ned der det passer,

VIDEOER AV TOGTUREN - Dobbeltklikk for Fullscreen

OVERNATTING: HOTELLER OG LEILIGHETER I TRIESTE via Booking.com.

Mer om: tog i Italia - Flere blogginnlegg: i BLOGGARKIVET
Alle bilder og videoer: Kyrre Dahl/reisemedtog.no - Følg denne siden på FACEBOOK eller INSTAGRAM

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO:ERDETMULIG.NO: