Rimini, en typisk italiensk stasjon - reisemedtog.no

Annonse


Rimini, en typisk italiensk stasjon

- 30.01.2020 - skrevet av: Kyrre Dahl - Flere innlegg: i ARKIVET

Det er ikke så mye som er spesiellt med togstasjonen i Rimini, men det er et godt eksempel på typiske italienske jernbanestasjoner og du får se et godt utvalg av togtyper.


Lokaltog

Jernbanestasjonen i Rimini ligger midt mellom de to viktigste delen av byen, en drøy kilometer fra stranda og litt kortere fra gamlebyen. Stasjonsbygningen var under opp-pussing under mitt besøk så ikke alle deler av bygningen var tilgjengelig, mem jeg fikk likevel et glimt av det som ser ut som en attraktiv bygning.


Utsiden av Rimini stasjon, med arbeider

Dagens stasjon er fra 1914 og ble designet av Ulisse Dini. Til å begynne med var det en mye mindre stasjon som lå nærmere strandpromenaden, men den ble fort for liten og var i tillegg en sekkestasjon slik at alle tog måtte ut igjen samme vei som de kom inn. Dagens stasjon har kun gjennomgående spor. Det er spor i to retninger nordover fra Rimini.


Utsiden av Rimini stasjon

Stazione de Rimini har i grunnen det man forventer av en togstasjon i Italia. Selvsagt er det betjent billettsalg og et lite utvalg av automater på forskjellige steder. Du kan også finne flere cafèer men de er dessverre av den typiske italienske typen der det bare er ståplasser. Det er noen andre butikker på stasjonen, men det er ikke noe kjøpesenter.


Innsiden av Rimini stasjon

Det kanskje mest spesielle med stasjonen er at den en gang var en internasjonal grensestasjon. Selv om Rimini ligger dypt inne i Italia er dette nærmeste stasjon for San Marino og i noen tiår gikk det en jernbanelinje herfra til San Marino by. Det må ha vært en spektakulær tur, særlig mot slutten, men i dag er det meste av skinnegangen revet opp.


Innsiden av Rimini stasjon

Men, skal du til San Marino er det fortsatt Rimini stasjon som er det mest opplagte utgangspunktet. Nå er det buss som gjelder, men den har stoppested på utsiden av jernbanestasjonen i Rimini. Den går fra den andre siden av gaten og du kjøper billetter i en kiosk som ligger rett overfor stasjonsbygningen. Når du går over fotgjengerfeltet er det bare å se etter skiltet som varsler billettsalg.


Intercity-tog

Er du glad i se forskjellige typer tog så er Rimini en ypperlig stasjon. Bortimot alle typer tog kommer innom i løpet av en dag, blant annet langdistansetogene Frecciarossa, Frecciargento og Frecciabianca. Det er flest av de siste og også noen Intercity-tog. Rimini ligger på vestkyst-banen mellom Bologna/Milano og Lecce via Bari, og det går svært mange forbindelser på denne strekningen, rundt en i timen.


Lokaltog

Det er dog litt forvirrende fordi alle disse togene har forskjellige stoppmønstre og bruker ulik tid. Siden linja er lang er det til dels stor forskjell på reisetiden, så sjekk hvor lang tid det tar før du bestiller. Det går også noen få daglige langdistansetog til Roma, men i den retningen vil du ha flere forbindelser hvis du bruker en serie med lokaltog eller bytter hurtigtog i Bologna. Det går også noen få tog til Venezia, Torino og Taranto, blant annet.


Togpassasjerer på Rimini stasjon

Det er også mange forskjellige lokaltog som har sitt utgangspunkt. Pass på at det er to toglinjer nordover som går til Bologna. Toget som går via Ravenna bruker mye lengre tid enn det andre lokaltoget. I den andre retningen går det lokaltog til Ancona. Alle disse togene går ofte, men med en ujevn tidtabell. Det er nesten alltid billigere å ta lokaltog enn langdistansetog.

Mer om: tog i Italia - Flere blogginnlegg: i BLOGGARKIVET
Alle bilder og videoer: Kyrre Dahl/reisemedtog.no - Følg denne siden på FACEBOOK eller INSTAGRAM

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO:ERDETMULIG.NO: