Togtur fra Rimini til Milano på gammel linje - reisemedtog.no

Annonse


Togtur fra Rimini til Milano på gammel linje

- 05.02.2020 - skrevet av: Kyrre Dahl - Flere innlegg: i ARKIVET

De fleste har nok hørt om de fantastiske hurtigtogene i Italia. Det er kanskje litt mindre kjent at det går fine langdistansetog også på de gamle hovedlinjene parallelt med høyhastighets-strekninger.


Frecciabianca-tog

Denne togturen tok meg fra Rimini til Milano via Bologna. Jeg valgte et Frecciabianca-tog, et av Trenitalias flaggskip som går rimelig hurtig, men ikke nødvendigvis på de nye høyhastighets-strekningene. Dette toget tok den gamle hovedlinja mellom Bologna og Milano og brukte lenger tid men det kostet da også en del mindre enn supertoget.


1. klasse vogn på Frecciabianca

Det er mange forskjellige typer italienske hurtigtog. statlige Trenitalia har Frecciarossa som sitt supertog som går i 300 kilometer i timen mellom de store byene. Frecciargento er nummer to-toget som ofte går på høyhastighets-strekninger, men tar gjerne av og går til byer som ikke er direkte på hurtigtog-nettet. Den neste typen er Frecciabianca, som er et hurtigtog sett med norske øyne.


Utsikt fra togvinduet, passerer to lokaltog

Forskjellen på Frecciabianca og de to klassene over er at Frecciabianca gjerne går på strekninger der man ikke har høyhastighetstog, men det er mer ett hurtigtog på gamle konvensjonelle linjer. Mellom Rimini og Bologna er det bare en linje, som er hovedlinja for vestkysten av Italia, men mellom Bologna og Milano går det både høyhastighets-tog og hurtigtog på den gamle linja, som da har langt flere stopp. Og begge går mellom togstasjonene Bologna Centrale og den spektakulære Milano Centrale


Vi passerer Modena stasjon og et godstog

Det skal sies at landskapet i denne delen av Italia er stort sett flatt og full av åkre, så det er uansett ikke så mye å se på ut av vinduet, men Frecciabianca stopper i mange byer som man ellers aldri ville sett noe til hvis man smeller forbi i 300 kilometer i timen på en linje som går utenfor alle tettsteder. Sånn sett ser man mer av Italia og her får man raskt inntrykk av at dette er den rike delen av Italia. Det er tog svært mange tog som bruker denne linja og du får et godt innblikk i togparken i denne delen av verden.


Lokaltog av typen Trenitalia Rock

Flere stopp og tregere fart betyr selvsagt forskjell i reisetid. Frecciarossa mellom Bologna og Milano bruker litt over en time, mens Frecciabianca bruker litt over to timer, altså på to linjer som går paralellt med hverandre. Siden jeg kom fra Rimini spilte tiden mindre rolle, for der går det flest Frecciabianca, så da måtte jeg byttet i Bologna og ventet en stund. Hadde nok kommet fortere fram likevel, men det hadde kostet mer.


En stasjon mellom Bologna og Milano

Og her er vi inne på noe vesentlig, for jo hurtigere toget går og høyere klasse jo mer koster toget i Italia. Det aller billigste er lokaltog, som du kan ta hele veien fra Rimini til Bologna og bruker enda lenger tid. Faktisk er linja som går til Rimini ganske spesiell i Italia for her går de fleste typer tog og du kan vrake og velge, kjapt og dyrt eller sakte og billig og noe midt imellom som Frecciabianca faktisk er.


Milano Centrale

Jeg valgte en billett i første klasse og på Frecciabianca betyr det litt mer komfort og plass, men ingen servering inkludert. Det er tre seter i bredden og vogna var aldri mer enn halvfull. 1.klasse er ment for business-folk og de som vil ha en litt roligere opplevelse, men de som har god råd tar jo heller Frecciarossa-togene med enda bedre komfort. Likevel Frecciabianca er mer enn behagelig nok sett med norske øyne


Milano Centrale

Denne turen kostet 41 euro i første klasse og hvis jeg husker rett ville det blitt 31 euro i andre klasse. Det er dynamiske priser så det lønner seg å bestille på forhånd på trenitalia.com. Du kan skrive ut billetten på papir eller vise den fram som pdf på toget. Setereservasjon koster 2 euro ekstra, men det er ikke nødvendig og det er få som bryr seg om slikt, i verste fall risikerer du å måtte flytte deg.

VIDEOER AV TOGTUREN - Dobbeltklikk for Fullscreen

Mer om: tog i Italia - Flere blogginnlegg: i BLOGGARKIVET
Alle bilder og videoer: Kyrre Dahl/reisemedtog.no - Følg denne siden på FACEBOOK eller INSTAGRAM

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO:ERDETMULIG.NO: