Dawlish, en godbit for de som elsker tog og hav - reisemedtog.no

Annonse


Dawlish, en godbit for de som elsker tog og hav

- 12.02.2020 - skrevet av: Kyrre Dahl - Flere innlegg: i ARKIVET

Dawlish er en stasjon i Devon, ganske langt sørvest i England. Togstasjonen ligger helt ute i havgapet og togturen er spektakulær på begge sider.


GWR lokaltog på Dawlish Sea Wall

Dette er toglinja mellom Exeter og Plymouth og her går også til London, Penzance, Torquay og mange andre steder i Storbritannia. Mange av disse togene stopper i lille Dawlish, en liten og pen by som er et godt stoppested uansett i hvilken retning du er på vei.


Dawlish stasjon

Selve stasjonen er en ganske typisk britisk jernbanestasjon og er sånn sett ikke så mye å skrive om. Men, plasseringen helt ute ved havet er intet mindre enn spektakulær. Du kan nesten hoppe i havet rett fra plattformen, i hvert fall når det er høyvann.


GWR lokaltog

På begge sider av stasjonen følger toglinja landskapet helt ute i havgapet og det føles nesten som tog går på vann. Det er en flott tur uansett vær, men det nærmer seg nervepirrende når stormbølgene slår inn over togskinnene i dårlig vær.


Hovedinngangen

Som du ser var det fint vær på denne vinterdagen jeg valgte for et besøk til Dawlish, det var faktisk såpass varmt i sola at jeg kunne sitte utendørs og nyte ettermiddagskaffen etter en spasertur langs stranda, som er det eneste som ligger utenfor togskinnene her.


GWR Intercity-tog på Dawlish Sea Wall

Dette er en berømt togstrekning i Storbritannia som kalles "Dawlish Sea Wall". Den er særdeles værutsatt og har flere ganger blitt delvis eller helt ødelagt av uvær. For få år siden måtte strekningen stenges i flere måneder for reparasjoner, etter at havet tok en god bit av toglinja.


Billettluke og litt mer av interiøret

Det er mye snakk om å lage en ny linje lenger inne i landet, men det foreligger ingen konkrete planer. I gamle dager var det flere muligheter, men i våre dager er dette den eneste jernbanestrekningen for tog som skal til Plymouth og videre til Cornwall. Dette er en travel toglinje, særlig om sommeren.


Tog på Dawlish stasjon

Det går både lokaltog og intercity-tog fra Dawlish. Flere ganger om dager går det tog til London, som bruker i underkant av 3 timer. Det går også til Bristol, Birmingham og Manchester og flere andre byer. I den andre retningen går det intercity-tog til Plymouth, Penzance og Torquay. Det er flere avganger daglig i alle retninger.


Venterommet

Det er dog langt flere lokaltog som stopper i Dawlish. Du kan regne med at det går tog to ganger i timen til Exeter, som er nærmeste større by. I den andre retningen går det tog to ganger i timen til Newton Abbot, der noen fortsetter til Torquay og andre til Plymouth og noen få videre helt til Penzance. Det går også et tog helt til Cardiff, som stopper på alle stasjoner underveis.

Mer om: tog i Storbritannia - Flere blogginnlegg: i BLOGGARKIVET
Alle bilder og videoer: Kyrre Dahl/reisemedtog.no - Følg denne siden på FACEBOOK eller INSTAGRAM

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO:ERDETMULIG.NO: