Hva er nytt med Interrail 2019? - reisemedtog.no

Annonse


Hva er nytt med Interrail 2019?

17.04.2019 - skrevet av: Kyrre Dahl

Et nytt land er kommet til og du kan nå dra på Interrail i 3 måneder. Her er noen av nyhetene som angår Interrail 2019


SBB-tog på Brig stasjon, Sveits FOTO: KYRRE DAHL, REISEMEDTOG.NO

Det er på tide å planlegge årets togsommer. Har du tenkt deg på Interrail så er det flere nyheter for sesongen 2019. Den hyggeligste nyheten er at Interrail er utvidet med ett land og det er Litauen. Dessverre er de andre baltiske landene ikke med, men nå kan du i hvert fall bruke billetten for eksempel mellom Vilnius og Klaipeda. Du kan kjøpte en Interrail One Country Pass for Litauen fra bare 500 kroner. Den prisen gjelder ungdom, 2.klasse i 3 valgfrie dager i løpet av en måned. Den dyreste varianten for Litauen er 8 dager flexibel for voksne i 1. klasse for 1710 kroner. Dessverre er det vanskelig å komme seg til Litauen med tog fra andre land som er med i Interrail. Den eneste forbindelsen pr. i dag er tog mellom Kaunas og Bialystok (Polen) som kun går i helgene!

En annen nyhet med interrail 2019 er at man nå kan kjøpe både to og tre måneders billett. Interrail Global Pass for 2 måneder koster 5460 kroner for ungdom og 7280 kroner for voksne, mens tre måneders Interail koster 6730 kroner for ungdom og 8970 for voksne. Sammenligner du med 1 måned interrail for 5000 for ungdom og 6660 kroner for voksne ser man fort at særlig to måneders varianten er en veldig god deal. For bare 10 % mer kan du sitte på tog i to måneder. Av en eller annn grunn er det hopp opp til 3 måneders Interrail Global Pass, men selv denne gir en dagspris på under 100 kroner dagen hvis du bruker toget hver dag i 3 måneder. Dette må virkelig være noe for superfans av tog!

En annen nyhet er at flere private togselskaper nå er med i Interrail-samarbeidet. Både Leo Express og Regiojet har meldt seg på og disse er særdeles nyttig i Tsjekkia der begge kjører mellom Praha og Ostrava. Men, de har begge også noen avganger til Slovakia og Leo Express har også en nyttig avgang fra Praha til Krakow i Polen. En liten nyhet, men som kan bety mye for enkelte er at reglene for natt-tog er endret. Før var regelen at hvis toget gikk etter kl 19.00 så kunne du skrive neste dag, men gikk natt-toget før det måtte du bruke to dager. Fra 1. januar er regelen endret til at du bare skriver den dagen du setter deg på natt-toget. Uavhengig av hvor lang tid det tar trenger du ikke bruker to reisedager på Interrail-billetten.

Kilde: Interrail.eu / Diverse - Mer om: INTERRAIL Flere: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK

Annonse
Annonse


TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO: