Flere kaster seg over nattog i EuropaFlere kaster seg over nattog i Europa

- Skrevet 07.04.2021 av Kyrre Dahl

Med få dagers mellomrom har to uavhengige selskaper lansert planer om nye nattog mellom Brüssel og Berlin.


Foto: European Sleeper

I går lanserte det nystartede selskaper European Sleeper sine planer om å introdusere nattog mellom Brûssel og Praha via Berlin. I dag har også selskapet Moonlight Express lansert sine planer for nattog mellom Brüssel og Berlin. Begge planlegger oppstart i 2022.

Togreiser der du kan sove deg fra A til B er i vinden som aldri før i Europa og er nærmest blitt trendy, i hvert fall når det gjelder planer. ÖBB har i flere år vært den klart dominerende aktøren på internasjonale nattog med sitt Nightjet-concept, men i det siste har det dukket opp flere andre aktører som vil inn på nattog-nettverket.

Denne uka er det lansert to nye planer. European Sleeper vil gå i kompaniskap med Regiojet, som allerede har erfaring med å kjøre nattog mellom Tsjekkia, Slovakia og Kroatia. Den første strekningen de vil betjene er Brüssel - Amsterdam - Berlin - Dresden - Praha. Selskapet er nå aktivt ute og leter etter investorer og har allerede planer om å utvide sitt nettverk, ifølge Rail Journal.

Litt overraskende er det at det i dag dukket opp enda en aktør med lignende planer. To belgiske entreprenører står bak Moonlight Express som planlegger nattog mellom Brüssel og Berlin via Liege. De er i samtaler med flere aktører for å finne en operatør for sitt nattog. Britiske turister er et satsingsområde for Moonlight Express, som vil sette rutetider som passer med avganger hos Eurostar.

Sistnevnte har planer om å utvide tilbudet sitt med tog fra Belgia til Sør-Frankrike og Spania. Entreprenørene som står bak Moonlight Express mener at det er marked for to nattog fra Brüssel til Berlin og at de satser på litt forskjellige markeder. Billettene vil kunne bli kjøpt for 49 euro ved oppstart.

Kilde: SJ Norge - LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAMSISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

COVID-19

På grunn av korona-pandemien har UD sendt ut reiseråd der de anbefaler å ikke reise til enkelte land. Disse rådene forandrer seg raskt. I tillegg er det mange tog som ikke går.

TA TOGET I:

Om denne siden


Info: Veterantog i Norge - 2020