Flere avganger med SJ i SverigeFlere avganger med SJ i Sverige

- Skrevet 19.04.2021 av Kyrre Dahl

SJ planlegger å øke antallet avganger på flere strekninger innenriks i Sverige i 2022. Flere byer skal få direkteavganger eller bedre forbindelser til Stockholm.


Foto: SJ Sverige

Borås skal nå få direkte tog til Stockholm. Borås er i dag den største byen som ikke har direkte forbindelse til den svenske hovedstaden. Fra desember vil det gå et tog fra Borås på formiddagen og et tog fra Stockholm på ettermiddagen. Det blir SJ Snabbtåg via Falköping og Skövde.

- I mai setter vi inn nattogene når det er mest trafikk. Det betyr at du kan ta nattoget mellom Bergen og Oslo på torsdag, fredag og søndag, fortsetter hun.

Også Trollhättan får en ny direkte forbindelse til Stockholm ved at toget mellom Uddevalla og Stockholm får ny reisevei via Trollhättan og Göteborg. Til tross for dette vil ikke reisetiden øke. Sommertoget mellom Strömstad og Stockholm vil fortsatt gå via Vänersborg og Vara.

Regiontoget mellom Gävle og Linköping via Stockholm og Norrköping var i ferd med å bli veldig populært før pandemien slo til og SJ har tro på at den trenden vil fortsette. Derfor vil tilbudet på den forbindelen øke med 50 % fra 8 til daglige avganger. I tillegg kommer ekspresstog mellom Stockholm og Uppsala.

Rutetabellen for nattogene mellom Umeå/Jämtland og Göteborg/Stockholm skal trimmes slik at togene ankommer Göteborg en halv time tidligere, kl. 08.15. Alle disse endringene forutsetter at Trafikverket godkjenner dem og de blir i så tilfelle iverksatt i desember 2021.

Kilde: SJ Sverige - LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAMSISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

COVID-19

På grunn av korona-pandemien har UD sendt ut reiseråd der de anbefaler å ikke reise til enkelte land. Disse rådene forandrer seg raskt. I tillegg er det mange tog som ikke går.

TA TOGET I:

Om denne siden


Info: Veterantog i Norge - 2020