Flixtrain klar for SverigeFlixtrain klar for Sverige

- Skrevet 05.05.2021 av Kyrre Dahl

Fra i morgen, torsdag 6. mai, kommer det nok en privat togtilbud i Sverige. Flixtrain har gjort suksess i Tyskland og satser nå på tog mellom Gøteborg og Stockholm.


Flixtrain i Berlin - Foto: Reisemedtog.no

Flixtrain, som stammer fra det private buss-selskapet Flixbus, har nå en rekke ruter i Tyskland som kjøres på kommersiell basis, i konkurranse med Deutsche Bahn. Man kan godt si at det er mange som har prøvd seg på mastodonten DB, men det er kun Flixtrain som har klart seg.

6. mai kommer Flixtrain også til vårt naboland. Midt i koronapandemien starter de en ny togrute mellom Gøteborg og Stockholm og lover lave priser, helt ned i 129 kroner en vei. De konkurrerer med SJ og MTR som begge kjører flere avganger daglig. Blå tåget har også trafikkert strekningen, men har ingen avganger i disse dager.

Flixtrain satser på billige billetter, fra 129 svenske kroner. En liten sjekk viser at det er mulig å få denne prisen hvis du bestiller noen dager i forveien. Det er tre daglige avganger hver vei. Togene stopper også i Södertälje syd, Hallsberg, Skövde og Falköping.

Togene bruker 3 og en halv time, Flixbus på den samme strekningen bruker nesten 7 timer. MTR har fem daglige avganger mellom Stockholm og Göteborg, med billetter fra 185 kronor. Storebror SJ har mer enn 20 daglige avganger med priser fra 195 kroner. Noen av disse kjører via Örebro og bruker derfor lenger tid. De raskeste SJ-togene bruker bare 3 timer og 5 minutter.

Alt i alt er det rundt 30 avganger å velge mellom hver dag når du skal mellom de to største byene i Sverige. i Norge er det bare 4 daglige avganger mellom de to største byene og togene bruker 6 og en halv time, selv om det er kortere mellom Oslo og Bergen ( i luftlinje: 304 km, kjøreavstand 457 km ) enn det er mellom Stockholm og Göteborg ( i luftlinje 415 km, i kjøreavstand 529 km )

Kilde: Flixtrain, distance.to - LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAMSISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

COVID-19

På grunn av korona-pandemien har UD sendt ut reiseråd der de anbefaler å ikke reise til enkelte land. Disse rådene forandrer seg raskt. I tillegg er det mange tog som ikke går.

TA TOGET I:

Om denne siden


Info: Veterantog i Norge - 2021