Snart åpner Rjukanbanen for sesongen

Annonse


Snart åpner Rjukanbanen for sesongen

- Skrevet 10.06.2021 av Kyrre Dahl

19. juni er det sesongåning for Rjukanbanen i 2021. Da åpner Mæl stasjon, to dager senere blir det også mulig å ta en tur på Tinnsjøen med Storegut og kjøre med veterantog, selvfølgelig.


Storegut - Foto: NIA

Fra lørdag 19 juni til 15 august kan du besøke Mæl stasjon med spennende aktiviteter og opplevelser for store og små. Nytt i år er at M/F Storegut starter sine turer med gjester fra mandag 21 juni.

Om bord i jernbaneferga kan du se imponerende maskinrom, avdelingene til mannskapet og offiserene og 1. klasse er «fikset» og restaurert til sin originale 50-tallsinnredning. Tinnosbanen og Rjukanbanen fylte inn det geografiske mellomrommet mellom Vemork og verden. Fergene over Tinnsjøen koblet sammen de to jernbanestrekningene.

Få også med deg omvisning på dronningen D/F Ammonia. Hun startet sin reise i 1929. I dag er dette den største gjenlevende dampjernbaneferga i verden. Tinnsjøfergene D/F Ammonia og M/F Storegut er blant de eneste fergene i verden som er skrevet inn på UNESCOs verdensarvliste.


Historisk bilde fra Rjukanbanen - Foto: Hydro/NIA

Om bord i toget ser du majestetisk natur mellom Mæl og Rjukan stasjon og du kjører i togvogner fra tidlig 50-tall. På toget forteller dyktige formidlere om etableringen av industrien og utfordringer med jernbanedrift mens vannet fosser nedover fjellsidene.

Billetter til alle Rjukanbanens opplevelser finner du her: Billetter. Museet vil løpende vurdere smitteverntiltak ut ifra myndighetenes råd både lokalt og nasjonalt.

Kilde: NIA/Rjukanbanen - LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO: