Vy relanserer lekevognene på Bergensbanen

Annonse


Vy relanserer lekevognene på Bergensbanen

- Skrevet 07.07.2021 av Kyrre Dahl

Familievognene og tilhørende lekerom på Bergensbanen er populære. Og nå gjenåpner lekerommene i ny drakt. Med på laget har Vy fått de to reiseglade, kunnskapsrike og miljøengasjerte figurene Bædi & Børdi.


Familievogn - Foto: Vy

For familier med små barn har Vy en egen familievogn på Bergensbanen på dagtid, med tilgang til eget lekerom. I lekerommet er det myke puter og en liten klatretunnel, i tillegg til at barna kan se på film. Og nå også Bædi & Børdi.

- I lekevognen kan små barna få ut energi i trygge omgivelser og nå får de i tillegg et skreddersydd innhold for barn, der Bædi & Børdi er barnas egne guider på reisen, forteller Yvonne Torgersen Hetlevik, leder i Vy tog Vest.

De to barnekjære figurene fyller vegger og vinduer i hele lekerommet, der barna kan leke og løse små oppgaver. Fremover kommer også flere aktiviteter på plass i lekerommet. I Bædi & Børdi-appen er det også masse lærerikt innhold. Denne er det fint å laste den ned på forhånd.

- Toget er miljøvennlig og vi vil gi barna reiselyst, samtidig som de lærer om hvordan de kan reise og kose seg uten at det kan være skadelig for miljøet, på en måte som er tilpasset dem. Og når ett av temaene for Bædi & Børdi er miljøet vårt og hvordan vi tar vare på dette på best mulig måte, er dette en perfekt miljømatch, sier Yvonne.

- Nå som samfunnet gradvis gjenåpnes er vi også glade for å åpne lekerommene igjen med et rykende ferskt tilbud for barn, smiler sjefen for Bergensbanen. Renhold og smittevern er godt ivaretatt, og det koster ikke noe ekstra å reise med familievognen.

- For barna og oss er det helt supert å få ta toget sammen med Vy. Vi har et felles budskap og vi har et flott opplegg der vi skreddersyr dette til de minste barna, sier daglig leder og «mor» til Bædi og Børdi, Linda Skipnes Strand.

Bædi og Børdi så dagens lys i Mosjøen i 2017 og har etter hvert vokst og blitt store. Høsten 2018 vant Bædi & Børdi World Summit Awards i kategorien Culture and Tourism. Dette er en prisutdeling i regi av FN og Unesco som premierer digitale løsninger som gjør samfunnet bedre I tråd med bærekraftmålene.

- Det å få denne anerkjennelsen og nå få lov til å dele dette med barn og foreldre på Bergensbanen, er virkelig noe vi gleder oss til og er stolte av, forteller Linda Skipnes Strand.

Kilde: Vy - LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO: