Go-Ahead desidert dyrest på lavpris

Annonse


Go-Ahead desidert dyrest på lavpris

- Skrevet 28.07.2021 av Kyrre Dahl

Det er stor forskjell på prissettingen på lavpris-billettene hos de forskjellige togselskapene. SJ kommer best ut, mens Go-Ahead er definitivt dårligst i klassen, med skyhøye priser selv når du bestiller lang tid i forveien.


Slik var prisene på 28.07.2021. Hovedprisen gjelder på dagtid, i parentes sitte på nattog eller på avganger før kl. 06.00.

Reisemedtog.no har sammenlignet prisene på de billigste billettene som er tilgjengelig fra de forskjellige togselskapene, både noen dager fram i tid ( under en uke ), 5 uker og 9 uker frem i tid. Vår undersøkelse avslører til dels enorme forskjeller. Ni uker frem i tid kan du få billetter til 199 kroner med SJ mellom Oslo og Trondheim, mens du må ut med nesten 4 ganger så mye mellom Oslo og Stavanger med Go-Ahead. Dette gjelder altså de billettene der selskapene selv kan sette prisen. Fullpris er bestemt av myndighetene.

Det skal sies at du kan få togbilletter hos Go-Ahead til 449 kroner, men bare hvis du velger å sitte på nattoget eller første avgang som går allerede kl. 04.25. Hvis du vil reise mellom Oslo og Stavanger på mer normale tidspunkt så er lavpris-billetten konsekvent 729 kroner. Det gjelder både en uke, 5 uker og 9 uker frem i tid. Hos Go-Ahead er det like dyrt å kjøre billig uansett.

Ser man ni uker frem i tid er det derimot store penger å spare med både VY og SJ, som tilbyr lavprisbilletter til henholdsvis 249 kroner og 199 kroner. Dette gjelder avganger på dagtid, som normalt er de mest ettertraktede tidspunktene å ta toget på.

Ser man fem uker frem i tid er bildet noe mer variert, men også her vinner SJ, som tilbyr billetter mellom Oslo og Trondheim for bare 269 kroner, på fornuftige tidspunkter. Du kan også få det til samme pris hos VY, men bare med nattog. På dagtid må du ut med 419 kroner for Oslo - Bergen.

Ser man på prisene på tirsdag i neste uker er det mer jevnt mellom aktørene. På dagtid vinner faktisk VY med 619, fulgt av SJ på 659 og nok en gang bunnplass for Go-Ahead på 729 kroner. Du kan dog ta SJs nattog og slippe unna med bare 269 kroner. Hvis du er villig til å sitte på nattoget så er det faktisk dyrest med Vy på kort perspektiv.

Merk at alle selskapene kjører på forskjellige strekninger og sånn sett ikke kan konkurrere med hverandre. Vi har sammenlignet best tilgjengelig pris på hovedstrekningene mellom Oslo og henholdsvis Bergen, Stavanger og Trondheim. Det er dette som NSB kalte Minipris, nå har billettene forskjellige navn, men lignende betingelser, for eksempel at den ikke kan returneres.

Kilde: Go-Ahead - LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO: