Vy vurderer nattog til København

Annonse


Vy vurderer nattog til København

- Skrevet 06.09.2021 av Kyrre Dahl

I øyeblikket går det ingen passasjertog over grensen, men Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) har bedt Jernbanedirektoratet vurdere hva som skal til for å få nattog til København.


Gro Bakstad - Foto: Vy

- Vy er glad for at samferdselsministeren tar initiativ til nattog til København, og ser fram til å diskutere med myndighetene hva trengs for å få det til, sier Gro Bakstad, konsernsjef i Vy

- Vi tror markedet ser annerledes ut etter pandemien. Vi kommer kanskje til å reise mindre enn før, men vi kommer til å reise grønnere, sier Bakstad.

- Over hele Europa er trenden tydelig. Færre reiser med fly, flere vil reise med tog. Denne trenden drives av en økende bevissthet rundt klima, av politikk og av grønnere reisevaner, fortsetter hun. - Dette vil vi være en del av, og Vy ønsker å koble Norge tettere på kontinentets jernbanenettverk, sier Bakstad.

I desember 2019 økte Vy antall avganger til Gøteborg fra tre til fire, for å tilby bedre reisetid og bedre korrespondanse videre ut i Europa. - Akkurat nå gjør pandemien at vi dessverre ikke kan kjøre tog over grensen. Men når det åpnes for normal grensekryssing med tog igjen, ligger alt til rette for et godt og miljøvennlig reisetilbud fra Norge mot Sverige og resten av Europa, sier Bakstad.

- Et nattog må selvfølgelig gå direkte, uten bytter. En behagelig nattogreise fra Oslo til København, er noe vi veldig lyst til å tilby våre kunder, sier konsernsjef Gro Bakstad i Vy. Svenske myndigheter har nettopp inngått avtaler nytt nattog fra Stockholm til kontinentet, og de har arbeidet raskt for å få dette til.

Kilde: Vy - LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO: