Østerrike lanserer rimelig årskort med tog

Annonse


Østerrike lanserer rimelig årskort på tog

- Skrevet 09.09.2021 av Kyrre Dahl

Snart kommer Klimaticket Now, en rimelig togbillett som inkluderer alle typer tog og annen offentlig transport i et helt år, i Østerrike.


Foto: klimaticket.at

Som et klimatiltak vil alle Østerrikere ha muligheten til å kjøpe ett års reise med tog og andre transportmidler i Østerrike for bare 1099 euro, det er drøyt 11 000 kroner eller under 1000 kroner pr. måned. Klimaticket Now gjelder fra 26. oktober og er bare starten på den grønne revolusjonen i landet.

Målet er at man på en og samme billett skal kunne ta alle typer kollektivtransport i hele landet, men foreløpig er ikke lokaltransporten i Wien og omegn med på billetten. Skal man bruke trikk, buss og tbane i hovedstadsområdet må man altså betale ekstra, med egen billett. Ifølge thelocal.at er noe av grunnen at mange i dette området faktisk ville ha måttet betale mer for et årskort enn de gjør i dag.

Men, alle tog med ÖBB, Westbahn og Regiojet er tilgjengelig i hele landet og Klimaticket Now gjelder alle typer offentlig transport i alle länder utenom hovedstadsregionen. Dette har kommet i stand gjenom en avtale mellom transportselskaper og diverse myndigheter.

Det er også mange rabattmuligheter på dette årskortet. Klimaticket Now for de under 25 år og de over 64 år, samt honnør koster bare 821 euro, altså rundt 8500 norske kroner i året. En familiebillett er også tilgjengelig for bare 1205 euro. Barn under 5 år er uansett gratis.

Og om ikke det er nok, får de som er tidlig ute en egen rabatt. Billetten er i salg fra 1. oktober og de førstr 25 dagene kan man kjøpe et årskort for voksne for for 949 euro og for de unge/eldre kun 699 euro. Med den siste prisen snakker vi om rundt 600 kroner måneden.

Les mer om dette på klimaticket.at

Kilde: Klimaticket.at - LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO: