Salzburg Hauptbahnhof, moderne stasjon i Østerrike - reisemedtog.no

Annonse


Salzburg, en moderne stasjon i Østerrike

08.01.2019 - skrevet av: Kyrre Dahl

Salzburg er en by som er mest kjent for flotte gamle bygninger og Mozart. Togstasjonen i byen er derimot svært moderne og et godt eksempel på den store satsingen på tog i Østerrike.

Heldigvis er den gamle stasjonsbygningen delvis bevart og fremstår utenfra som en liten katedral. Den var dog litt vanskelig å få tatt bilde av under mitt besøk ( som var i fjor sommer ). Den moderne delen er nærmest sømløst integrert i den gamle bygningen og det hele fremstår som særdeles effektivt.

Fra hovedinngangen går du rett inn i et stort åpent område som ligger under alle plattformene. Dette er så langt fra mørke underganger du kan komme. Her er det lyst og god plass og det er enkelt å finne ut hvor man skal gå. Her ligger det selvsagt også en rekke servicefunksjoner som betjent billettkontor og diverse billettautomater.

Det er også et godt tilbud i butikker og spisesteder, med både supermarked, blomsterbutikk og flere cafèer. I nærområdet til stasjonen ligger det enda flere muligheter, det er blant annet et kjøpesenter rett på utsiden av hovedinngangen. Der finner man også byens viktigste bussholdeplass med forbindelser i alle retninger. Det er 20 minutter å gå til gamlebyen.

Det er en snodighet på denne stasjonen og det er at plattformen for SLB, Salzburger Lokalbahn, ligger i kjelleren og du må ut av hovedinngangen for å finne nedgangen til denne kjellerplattformen. Ellers går alle tog fra øverste etasje og det er svært lange plattformer slik at det kan stå to tog klart til avgang på samme spor, i forskjellig retning.

Herfra går det tog i alle retninger. ÖBB har to Railjet-avganger i timen til Wien, med litt forskjellig stoppmønster. I tillegg er det to avganger i timen med Westbahn, som er en privat konkurrent. Alle disse togene stopper i Linz. Vestover går det regionaltog til München hver time, i tillegg til en rekke daglige avganger med Railjet og IC/EC-tog. Det går også tog til Innsbruck en gang i timen, der noen går videre til Bregenz og Zürich. Det er også IC-tog til Graz og Klagenfurt og internasjonale avganger til Slovenia, Kroatia og Ungarn.

Det går også en nærmest endeløs rekke av lokaltog i alle retninger, inkludert noen rett over grensen til Freilassing i Tyskland. Det er imponerende dimensjoner over stasjonen, men det er også mye passasjerer. Østerrike har satset stort på å utvikle togtilbudet sitt og denne stasjonen er et godt eksempel på hvor bra de faktisk klarer å gjøre det. Det går ofte tog og de er stort sett av bra standard, i tillegg til at det er mulig å finne billige billetter.

Flere blogginnlegg: i BLOGGARKIVET - Alle bilder: Kyrre Dahl / Reisemedtog.no

Her kan du lese mer om tog i ØSTERRIKE

Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i Norge