Finn beste forbrukslån med forbrukslån kalkulator


Bruk en forbrukslån kalkulator

30.04.2022 - skrevet av: Stine Johnsen - Flere innlegg: i ARKIVET

Ved å undersøke lånemarkedet kan du finne beste forbrukslån. Du kan undersøke helt selv ved å bruke en forbrukslån kalkulator, med denne kan du se hvor mye penger du faktisk kan spare.


Foto: Pixabay

Alle som er på utkikk etter det beste lånetilbudet bør huske på å se nøye på renter og totale kostnader. I tillegg bør man sammenligne flere tilbud fra ulike banker og långivere. Dette er glimrende å gjøre via en sammenligningstjeneste eller en finansagent.

Benytt deg av forbrukslån kalkulator for å sammenligne tilbud

Visste du at du kan spare flere tusen kroner på å sammenligne tilbud fra flere banker og långivere på en og samme tid? Dersom du benytter deg av en sammenligningstjeneste vil du finne de mest lukrative låneformidlere som igjen samarbeider med en rekke andre banker. Dermed kan en søknad føre til mange tilbud fra flere låntilbydere på samme tid.

Ved å benytte deg av dette kan du få en helt trygg, uforpliktende og gratis sammenligningstjeneste der du enkelt kan skaffe deg det beste lånetilbudet for deg og din økonomi. Når du velger din foretrukne bank trenger du bare å fylle ut en elektronisk lånesøknad.

Ved å bruke en forbrukslån kalkulator kan du se selv hvor mye penger du kan ende opp med å spare hver måned. Du velger ditt ønskede lånebeløp og din foretrukne nedbetalingstid, så er det bare å se hvor mye penger du kan spare. Det er også smart å teste ut flere rentenivåer slik at du får en mest mulig realistisk oversikt over hvilke summer du kan forvente deg.

Hva er det som avgjør den individuelle renten på lånet mitt?

Her er det greit å vite at den individuelle renten er det samme som den nominelle renten, denne bestemmes av långiver. Når du skal ta opp et forbrukslån, vil banken se på disse faktorene:

 • Din økonomi
 • Hvor gammel du er
 • Hvordan din betalingshistorikk er
 • Dine personlige opplysninger

  Kommer banken frem til at det ikke vil være en stor risiko å låne ut penger til deg, kommer du til å få et tilbud som innebærer en relativt lav rente.

  Finner banken ut at det vil være en betydelig risiko å innvilge lån til deg, vil du sannsynligvis få en høyere rente på lånet ditt. Derfor kan du heller ikke vite hundre prosent hva lånet vil koste deg før du får selve lånetilbudet.

  Hva er effektiv rente?

  Har du lagt merke til at et lånetilbud kommer med de to ulike rentene nominell rente og effektiv rente? Den nominelle renten fikk du høre om tidligere i artikkelen, men et lånetilbud fører også med seg en effektiv rente. Den effektive renten er en rente som inkluderer grunnrenten, eller den individuelle renten om du vil, sammen med alle kostnadene på lånet.

  Disse kostnadene er som regel fakturagebyr, månedsgebyr og renter. Du kan se det på denne måten: den effektive renten forteller deg hva lånet du tar opp faktisk kommer til å koste deg.

  Planlegger du å benytte en forbrukslån kalkulator for å sjekke månedlige kostnader er det viktig at du passer på å beregne alle kostnader basert på den effektive renten.

  Hvor mye kan jeg låne og hvor lang nedbetalingstid kan lånet mitt ha?

  Hvor mye penger du kan låne vil alltid variere fra låntilbyder til låntilbyder, men banker flest lar deg låne et beløp mellom 10.000 kroner til 600.000 kroner uten sikkerhet.

  Banker flest kan tilby deg en nedbetalingstid opptil 15 år, men dette avhenger av banken du velger å bruke. Husk at du når som helst kan velge å betale ned ekstra på lånet, eller rett og slett betale ut lånet i sin helhet. Dette koster deg ingenting.

 • Flere blogginnlegg: i BLOGGARKIVET - Mer om: Tog i Sverige

 • Alle bilder og videoer: Kyrre Dahl/reisemedtog.no - Følg denne siden på FACEBOOK eller INSTAGRAM. Nyhetsfeeden finner du her: RSS

  Annonse


 • 

  TA TOGET I:

  Om denne siden


  Anbefalte togturer


  Veterantog i Norge


  
  SØK PÅ REISEMEDTOG.NO:

  SISTE NYTT: