Eurostar fra Brussel til London - reisemedtog.no

Annonse


Eurostar fra Brussel (Brugge) til London

- 29.09.2019 - skrevet av: Kyrre Dahl - Flere innlegg: i ARKIVET

Eurostar er et relativt dyrt tog men de har noen gode billetter til og fra Belgia. Og så er det alltid noe spesiellt å ta toget dypt under den engelske kanal.


Eurostar på Brüssel Zuid

Det begynner å bli noen år siden kanaltunnelen mellom Storbritannia og Frankrike åpnet og dette er ikke min første tur med Eurostar. Skal man fra kontinentet til England så er det eneste muligheten hvis man ønsker å ta tog og det er en del greier, men det er i hvert fall bedre enn fly!


Eurostar-terminalen på Brüssel Zuid

I Brüssel kjører Eurostar fra Midi eller Zuid-stasjonen som er den viktigste togstasjonen i den belgiske hovedstaden, selv om den ikke ligger midt i sentrum. Det spilte ikke noe rolle fra meg for jeg kom uansett fra Blankenberge via Brugge og når du kjøper en billett med Eurostar kan du få en billig togbillett til eller fra resten av Belgia med på kjøpet!


Venterommet

Det er ikke nødvendig med egen billett, du viser bare fram Eurostar-billetten og hopper på det innenriks-toget som passer deg. Det var ikke en gang billettkontroll på det toget jeg kom med. Framme på Midi/Zuid har Eurostar sin egen terminal, der man anbefales å møte opp minst en time før avgang. Årsaken til det forstår du raskt.


Cafèen

Det å ta toget mellom Belgia og Storbritannia er nemlig ikke som et hvilket som helst tog, det ligner mer på det som skjer på en flyplass, men heldigvis er det mye mer effektivt. Først må du scanne eller vise billetten for å komme inn i et område der det er sikkerhetskontroll. Det ligner på en flyplass, men du trenger ikke ta ut laptoper og væske. Det er bare å legge kofferten på beltet og gå gjennom.


Toalettet

Få meter etter sikkerhetskontrollen møter du den første av hele to passkontroller. Det virker overflødig men først skal du ut av Schengen-området, altså den belgiske passkontrollen. Så går du tre steg og kommer til den britiske passkontrollen. Det er to forskjellige personer og grenser, men alt foregår i løpet av 50 meter. Alt takket være at britene ikke ville være med i Schengen-avtalen, det blir neppe bedre etter Brexit.


Ombordstigning 20 minutter før

Men, som nevnt før: alt er kjappere enn på en gjennomsnitts flyplass. Jeg kom halvannen time før og var gjennom maset på 10 minutter. Dermed hadde jeg altså god tid for en kaffe og litt å spise. Det var hyggelig å konstatere at det både var nok sitteplasser og at prisene var relativt overkommelige i den ene cafèen som ligger på innsiden av sikkerhetskontrollen. Nok en gang ikke helt flyplass og jeg så folk som fortsatt var i passkontrollen da boardingen på toget begynte 20 minutter før avgang.


Interiør, Eurostar

Eurostar har nå for det meste byttet ut sine litt slitne vognsett fra 90-tallet med nye sett som ligner på tyske ICE-tog. Fortsatt kjører man veldig lange tog, opp mot 20 vogner lange. Der er komfortable nok, i hvert fall hvis man får et dobbelsete alene som jeg fikk på denne turen. Selve turen går fort, det er bare 2 timer fra Brüssel til London St. Pancras, som ligger relativt sentralt i London. Nok et argument for toget altså, sentrum til sentrum på to timer. Det er ikke noe vits i å fly på denne strekningen.


Eurostar på Brüssel Zuid

Selve reiseopplevelsen er det ikke så mye å si om, bortsett fra at det er noe ekstraordinært å fly bortover landskapet i 300 kilometer i timen. Det er lite vits i å forsøke å se detaljer i landskapet, til det går toget for fort. Toget bruker cirka 20 minutter på å komme seg gjennom Kanaltunnelen og der er det jo naturlig nok svært lite å se på. Biletter kan fås fra 56 euro fra Brüssel eller 67,50 fra alle stasjoner i Belgia. Dette er ganske vanlig pris når du kjøper rundt en måned i forveien. Prisen blir dyrere jo nærmere avgang man kommer, men du kan også av og til finne enda rimelige kampanjebilletter.

OVERNATTING: HOTELLER I BRÜSSEL via Booking.com.

OVERNATTING: HOTELLER I LONDON via Booking.com.

Mer om: tog i Storbritannia Mer om: tog i Belgia- Flere blogginnlegg: i BLOGGARKIVET
Alle bilder og videoer: Kyrre Dahl/reisemedtog.no - Følg denne siden på FACEBOOK eller INSTAGRAM

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:



Annonse




TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i Norge



SØK PÅ REISEMEDTOG.NO:



ERDETMULIG.NO: