Togtur mellom Katowice i Polen og Wien i Østerrike - reisemedtog.no

Annonse


Togtur mellom Polen og Østerrike

- 23.10.2019 - skrevet av: Kyrre Dahl - Flere innlegg: i ARKIVET

Dette er slik man kommer seg fra Polen til Østerrike. Toget går fra Warszawa men jeg hoppet på i Katowice, dermed foregikk mesteparten av reisen til Wien i Tsjekkia.


Katowice stasjon

Jeg har litt sansen for den nye stasjonen i Katowice. Den åpnet for noen få år siden og erstattet et monstrum av en brutalistbygning fra kommunist-tiden som i tillegg hadde blitt tilholdssted for byens løse fugler. Den nye stasjonen er faktisk ganske fin, selv om kjøpesenteret ved siden av tar opp mye av oppmerksomheten.


Innsiden av 1.klasse kupè

I motsetning til den elendige løsningen i Krakow, må man i Katowice ikke gjennom kjøpesenteret for å komme til stasjonen. Det er faktisk flere innganger hvor du kan komme inn uten å en gang ane at det er et kjøpesenter ved siden av. Det er også et imponerende antall kaffebarer i selve stasjonshallen, så det å få seg en kaffe før turen er ikke noe problem.


Katowice stasjon

Nå viste det seg at jeg faktisk også fikk kaffe på toget. Jeg hadde nemlig kjøpt en første klasse billett og da fulgte både kaffe, vann og snacks med. Polakkene er ganske flinke sånn, på supertoget EIP får du hele måltider på første klasse. Dette var et mer gammeldags EC-tog med bare kupèer, det er seks seter i hver avdeling men jeg hadde hele kupèen for meg selv hele veien fra Katowice til Wien. Noe som er ganske behagelig ettersom denne turen startet ganske tidlig på en lørdag.


Fine høstfarger i Sør-Polen

Nå er ikke den søndre delen av Polen det mest spennende landskapet å kjøre gjennom. Det er ganske flott og dette toget kjører rundt Beskidene, så du får ikke se stort av det heller. Men, det er noen fine innsjøer og ikke minst er det fine høstfarger nå i oktober. Selvsagt avbrutt av en og annen stasjon, men fra Katowice til grensen kjører toget knapt nok gjennom en eneste by av litt størrelse.


Utsikt fra toget i Tsjekkia

Denne linja stammer fra den tiden hvor Østerrike Ungarn regjerte mye av Europa. Dessuten var Krakow en viktigere by enn Katowice som knapt nok eksisterte, slik at vårt tog må ta noen ganske krappe svinger for å komme inn i riktig retning. Vi passerer grensen til Tsjekkia uten å merke det og ikke lenge etter er vi i Ostrava. Dette er den eneste storbyen mellom Katowice og Wien og er den tredje største byen i Tsjekkia.


En stasjon i Tsjekkia

Fra togvinduet får man inntrykk av at dette er en industriby og det er nok riktig. Men, det er ikke dermed sagt at hele byen og området rundt er stygt. Fabrikkene ble ofte lagt langs jernbanen i gamle kommunist-land, så alle de slitne fabrikkbyggene du ser er ikke helt representativt for området. Videre gjennom Tsjekkia passerer vi flere små og litt større byer som alle ser ut som der er gjenglemt i en annen tid.


Toget kjører over Donau i Wien

Som nevnt før var dette egentlig en hovedlinje mellom Wien og Krakow og under den kalde krigen ble denne strekningen liggende som en linje som ikke førte noe sted, selv om den hadde svært god kapasitet. Breclav er den siste byen i Tsjekkia, her er det mange linjer som møtes, slik at vi måtte vente på toget fra Praha til Budapest som var forsinket. Men, det var flere som skulle være med, så de var nok glade for at vi ventet.


Toget har ankommet Wien Hauptbahnhof

Like etter Breclav passerer man grensen til Østerrike, nok en gang uten å merke det. Første gangen jeg tok denne turen var det passkontroll både på grensa mellom Polen og Tsjekkia og på grensa mellom Tsjekkia og Østerrike. Nå suser vi bare forbi og det er ingen stopp i Østerrike før Wien. Den siste delen av turen går gjennom forstedene til Wien og over Donau så må får med seg litt på slutten. Billetten koster 29 euro og jeg kjøpte den på OEBB.AT. Det er et tilbud hvis du kjøper billett flere uker i forveien, full pris er omtrent dobbelt så mye.

OVERNATTING: HOTELLER OG LEILIGHETER I WIEN via Booking.com.

Mer om: tog i Polen - Mer om: tog i Østerrike - Flere blogginnlegg: i BLOGGARKIVET
Alle bilder og videoer: Kyrre Dahl/reisemedtog.no - Følg denne siden på FACEBOOK eller INSTAGRAM

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO:ERDETMULIG.NO: