Villach - en liten, men viktig stasjon - reisemedtog.no

Annonse


Villach - en liten, men viktig stasjon

- 24.11.2019 - skrevet av: Kyrre Dahl - Flere innlegg: i ARKIVET

Villach er en mellomstor by sør i Østerrike, men jernbanestasjonen er en av landets og Europas viktigste. Herfra går det tog til svært mange byer og ikke minst land.


Hovedinngangen

Drar du på togtur i denne delen av Europa er sjansen stor for at du kommer innom Villach, enten på et passerende tog eller for å bytte til et annet. Villach ligger nemlig på grensen mellom Østerrike, Slovenia og Italia. Herfra går det også tog til Kroatia, Sveits og en rekke byer i Tyskland. Og snart blir forbindelsene enda bedre. Selve stasjonen er ikke så stor, men den er ganske pen å se på, både innvendig og utvendig.


Hovedhallen

Hbf, eller Hauptbahnhof ( hovedstasjonen eller sentralstasjonen ) ligger faktisk svært sentralt i Villach. Det er bare noen få hundre meter å spasere nedover Bahnhofstrasse og over elva Drava før du kommer til gamlebyen og Hauptplatz ( hovedtorget ). Så har du bare en time eller to rekker du fint å se litt av byen, med rundt 60 000 innbyggere. Byen er i seg selv ganske fin og ser gammel ut, selv om det meste er bygd eller gjenreist etter andre verdenskrig.


Lokaltog

Selv om Villach ikke er en stor by er togstasjonen relativt stor og monumental. Den inneholder det man trenger, her finner du både et bakeri og et billettutsalg. Legg også merke til de imponerende veggmaleriene på begge sider av hovedhallen, der man også finner sitteplasser nok. Bortsett fra det nærmeste sporet må du gjennom en undergang for å komme til alle de andre plattformene, men denne er godt belyst og det er rent og pent i alle deler av stasjonen.


Hovedhallen

Denne passasjen fortsetter under hovedveien og det er mulig å gå under stasjonen og rett opp i byen via en trapp i Bahnhofstrasse. Her ligger det flere butikker og cafèer. Dessverre virket det som om flere av cafèene var tilholdssted for et klientell som helst vil ha en øl og ikke noe annet klokka 9 om morgenen. Men, fortsetter du litt til har du langt flere alternativer. Slik sett er både stasjonen og området rundt ganske kjedelig, men man kan ikke få alt.


Railjet

Det er det store tilbudet av internasjonale destinasjoner som virkelig imponerer i Villach. Herfra går det tog til Ljubljana i Slovenia flere ganger om dagen, noen av dem fortsetter til Zagreb i Kroatia. Et av dem fortsetter i teorien helt til Beograd i Serbia, men det er faktisk ingen gjennomgående vogner. I den andre retningen er det tog til München i Tyskland og videre til Framkfurt, Køln og Düsseldorf. Det går også natt-tog til Zürich i Sveits. Italia er rett i nærheten og det går flere daglige tog til Venezia og natt-tog til Roma og Milano.


Hovedhallen

Du kan altså komme til svært mange steder fra Villach og ofte er reisen lagt opp med et skifte av tog eller lokomotiv nettopp her. Men, det går også mange tog innenriks og lokalt. Det går tog minst annenhver time til Wien, enten som IC/EC-tog eller som Railjet. Det går mange lokaltog, særlig i retning Klagenfurt som er under en time unna. Andre viktige regionale forbindelser går til Lienz i Tirol og faktisk til Udine i Italia.


Jernbanetorget

OVERNATTING: HOTELLER OG LEILIGHETER I VILLACH via Booking.com.

Mer om: tog i Østerrike - Flere blogginnlegg: i BLOGGARKIVET
Alle bilder og videoer: Kyrre Dahl/reisemedtog.no - Følg denne siden på FACEBOOK eller INSTAGRAM

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO:ERDETMULIG.NO: