Togtur i Kroatia, den andre veien mellom Osijek og Zagreb - reisemedtog.no

Annonse


Den andre veien mellom Osijek og Zagreb

- 29.12.2019 - skrevet av: Kyrre Dahl - Flere innlegg: i ARKIVET

Det er flere jernbanestrekninger mellom Zagreb og Osijek. Den nordlige varianten er litt tregere, men til gjengjeld trenger du ikke bytte tog underveis.


Toget som tok oss fra Osijek til Zagreb

Jeg har allerede tatt den sørlige varianten, der toget fra Zagreb følger Kroatias viktiste toglinje som egentlig går til Serbias hovedstad Beograd. Jeg byttet til lokaltog i Vinkovci for å komme meg til Osijek den veien, se dette innlegget: Togtur mellom Zagreb og Osijek. På den sørlige varianten er det mange forbindelser, men på tilbaketuren ville jeg prøve den andre jernbanelinja der det bare er tre daglige IC-avganger.


En av stasjonene vi kjørte forbi

Togsettet var et gammeldags tog med kupèer og her kom den store overraskelsen. Jeg hadde nemlig plassbillett på 1. klasse, men akkurat den kupèen med mitt sete var avlåst. Så jeg måtte bare finne meg en annen plass og heldigvis var det nok av seter i de tre andre kupèene som utgjorde første klasse. Toget i seg selv bestod bare av tre vogner så ikke noe stort tog. Og jeg fant ut at i den kupèen jeg egentlig hadde plass i der satt konduktøren og flere jernbaneansatte og røyket!

VIDEOER AV TOGTUREN - Dobbeltklikk for Fullscreen


Utsikt fra togvinduet


En stasjon vi kjørte forbi

Selve togturen var ellers ganske begivenhetsløs. Vi kjører gjennom et flatt jordbrukslandskap selv om man kan se noen åser eller fjell i det fjerne. Toget stopper ikke overalt, men passerer en nesten endeløs rekke av mer eller mindre sjarmerende småbyer. De er ganske like hverandre og fort glemt, men du får i hvert fall et godt inntrykk av det landlige Kroatia. Det er først når vi ankommer Koprivnica at monotonien brytes litt opp. Her må vi nemlig bytte både lokomotiv og kjøreretning.


Utsikt fra togvinduet

Vi har så langt kjørt langs en toglinje som hverken har dobbeltspor eller elektrisitet. Men, mellom Koprivnica og Zagreb er det adskillig bedre. Strekningen er elektrifisert og det arbeides tydeligvis med å oppgradere til dobbeltspor flere steder. Dette er da også en hovedlinje for alle tog mellom Zagreb og Budapest i Ungarn. Det er fortsatt rimelig flatt, men det er faktisk litt variert landskap på denne delen av turen. Når det gjelder billetter er de svært rimelige etter norsk målestokk og kan kjøpes på : HZPP

OVERNATTING: HOTELLER OG LEILIGHETER I ZAGREB via Booking.com.

OVERNATTING: HOTELLER OG LEILIGHETER I OSIJEK via Booking.com.

Mer om: tog i Kroatia - Flere blogginnlegg: i BLOGGARKIVET
Alle bilder og videoer: Kyrre Dahl/reisemedtog.no - Følg denne siden på FACEBOOK eller INSTAGRAM

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO:ERDETMULIG.NO: