Mer fra Norsk Jernbanemuseum - reisemedtog.no

Annonse


Mer fra Norsk Jernbanemuseum

27.10.2020 - skrevet av: Kyrre Dahl - Flere innlegg: i ARKIVET

I forrige uke la jeg ut et blogginnlegg om et besøk til Norsk Jernbanemuseum i sommer. Det handlet mest om veterantoget og det du kan se i parken. Det er på sin plass å ta med noen bilder av det du kan se inne i hovedbygningen også.


Hovedbygningen

Norsk Jernbanemuseum ligger på Hamar, med nærhet til Mjøsa så parken blir en stor attraksjon. Men, i hovedbygningen finner du mange togrelaterte utstillinger og også et bibliotek, som var stengt under mitt besøk, av korona-grunner. Forøvrig må jeg si at hovedbygningen gjør seg godt på bilder.


Norsk Jernbanemuseum

Det er norske tog og togopplevelser som er i fokus på Norsk Jernbanemuseum, heretter kalt NJM. Her kan du se forskjellige typer tog som har gått på norske skinner, både lokomotiver og vogner. Det er morsomt å oppdage at det en gang i tiden var 3 klasser på norske tog.


Norsk Jernbanemuseum

Du kan oppleve både fine togvogner, som tydeligvis er brukt av rikfolk og vognene som ble brukt av mer vanlige folk. Etterhvert ble det mer en standard på alle togsett og man gikk bort fra klasseinndelingen.


Norsk Jernbanemuseum

Jeg er ikke veldig gammel, har en stund igjen til pensjons-alderen ennå, men likevel opplevde jeg å finne utstilt en type vogn jeg godt husker fra mine yngre dager. Tog som ble produsert på 1930-tallet kunne man nemlig fortsatt oppleve på 80- og 90-tallet.


Dovregubben

Det er ikke bare vanlige togsett som er på utstilling, du finner også arbeidstog og godstog og egentlig alt som har med tog å gjøre. Vær klar over at de aller største lokomotivene ikke får plass i hallen.


Norsk Jernbanemuseum

Dovregubben er en kjempe av et damplokomotiv som har sin helt egne hall, inne i museumsparken. Den er verdt et besøk og da skjønner du hvor store dimensjoner det er snakk om for å komme seg over fjellet i Norge. Dette er en kjempe.


Norsk Jernbanemuseum

I hovedhallen er det også utstillinger av hvordan en togstasjon så ut den gangen det var billettsalg på stasjonen. Du kan også bla gjennom menyen på diverse togrestauranter fra gamle dager. Det er også en rekke små detaljer som dukker i tidsriktige kostyme som venter på toget.


Norsk Jernbanemuseum

NJM holder altså til Hamar, noen kilometer fra sentrum. På sommeren går det buss til hovedinngangen, men den bussen går en annen vei om vinteren. Det ser ut som det beste er rute B25 fra Hamar Skysstasjon i retning Martodden. Gå av på stoppet Strandvegen 172 og så er det fire minutter å gå

Mer om: tog i Norge - Flere blogginnlegg: i BLOGGARKIVET
Alle bilder og videoer: Kyrre Dahl/reisemedtog.no - Følg denne siden på FACEBOOK eller INSTAGRAM

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO:ERDETMULIG.NO: